Yaşam Dersleri Forum
wdyd.com | Bilgilerim | Üye Kaydı | Yeni Mesajlar | Üyeler | Arama | Yardım | Sohbet
Üye adı:
Parola:
Parolayı kaydet

Bütün forumlar
 *Yaşama dair her şey*
 forumun çözünürlüğü
 Yeni konu  Cevap yaz  Hızlı Cevap  Yazıcı dostu

Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  Aşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  05:40:25  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
selam..
benim 22 ekran bi lcd monirtörüm var.. 1680x1050 çözünürlük ayarında..
ordan baktığım vakit.. forum görüntüsü.. genişce bir salona orta kısımdan serilmiş yolluk gibi duruyor.. yani.. ekranın yanlarında birer forum hacimi kadar boş yer kalıyor.. bunun bir şekilde halledilmesi lazım diye biliyorum.. forumun tema görüntü ayarlar kısmını aradım.. fakat bulamadım.. bana yardımcı olur musunuz.. teşekkür ederim..
not: bu mesajı buraya attım.. nereye atacağımı da bilemedim özür..
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  05:54:14  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Sözünü ettiğiniz problemin forumdan kaynaklanmadığını düşüyorum, sorun olasılıkla sizin ekran ayarlarınızda. Görüntü ekran yüzdesini değiştirerek sorunu aşabilirsiniz. Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:06:24  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
diğer forumlarda burdaki görüntü problemi yok ama.. onlar ekranı tamamen kaplıyorlar.. kenarlarda büyük boşluk kalmıyor..diğer forumlar derken.. wd..ağaçlar..
bu forumu.. her iki yanından biraz çekmek gerekiyor.. teknik olarak..
ama nasıl.. bunu kullanıcı mı yapacak..yoksa moderatörlük bir konu mu bilemiyorum.. Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:07:22  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Emin değilim ama "Ctrl +" tuşları ile sorunu düzelteme olasılığınız vardır. Yukarı ÇıkAşağı İn
gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:12:49  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Biz küçüldük biraz ondandır.
Halı gibiydik yolluğa döndük:)
Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:13:57  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Bunu hiç düşünmemiştim :) Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:15:19  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
evet ctrl + ile biraz oluyor sayın ra.. ama geçici.. sayfayı yenileyince eski halini alıyor.. Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:20:05  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Sorun forumun kendisinde olsa hepimiz yaşardık diye düşünüyorum. Sayfa yenilenince sizin ayarlarınız sıfırlanıyor demek.
Ekran ayarlarınızın sıfırlanmaması için ne yapılması gerektiğini bilmiyorum ne yazık, araştırayım; bulunca yanıtlarım.
Hoşgeldiniz bu arada :) Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:22:03  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
deneme.. Yukarı ÇıkAşağı İn
gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:24:13  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Ben de hoşgeldiniz demek istiyorum.
Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:24:15  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
cevap yazarken ekran boyutları kutucuğunu denedim.. yine olmadı.. bir yerlerde öyle bir ayar kutusu veya çentiği olması lazım.. Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:25:51  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
teşk ederim hoşbulduk..:) Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:31:08  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
sewda, siz de hoşgeldiniz :) Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:37:42  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bir de saat ayarı problemi var..şu an sizin gördüğünüz.. saat kaç forumda sayın ra.. Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:40:48  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Forumun saat problemi uzun süredir var ve çözülemiyor maalesef; yazılım seviyesinde bir sorun olduğu düşünülüyor, bu kadarını söyleyebilirim. Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:49:51  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
:) oldukça resmi bir cevap verdiniz bana göre..hangi çağda yaşıyoruz ki..üstesinden gelinemiyen bir yazılım problemi olsun.. anladım ben.. forumun teknik kısmı ile ilgilenen.. veya bu işten anlayan kimsecikler yok.. hani ayağı kırılmış atlar misali.. kafasına bir kurşun sıkıp öldürmektense.. bırakalım kendi ölsün yavaşça.. dercesine.. teknikle ilgilenen arkadaşlar ayrılmış galiba buralardan epeydir.. Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:53:56  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Bazen elinizdeki bir materyali bozuk haliyle kullanmaya alışırsınız; atmamanızı öneririm :) Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  06:59:29  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
peki.. öyle olsun..:)
Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  07:07:14  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Onun da "keserken törpü de yapanı" çıkacaktır. Kimse düşünmediği için çıkmadı henüz.
Bunun yanında, mesele törpü yapanı çıktıktan sonra da eskisini kullanabilmekte. Yukarı ÇıkAşağı İn
ada
Kaplumbağa

Türkiye
10894 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  07:34:06  ada adlı üyenin bilgilerini göster  ada adlı üyeye email gönder  ada adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yollu bu sete yollu. anında hacimleniverdi. Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  07:51:32  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
çok şiirsel bir üslubunuz var sayın ada.. sanırım forumun şairi sizsiniz..olsun.. sorun değil..:) Yukarı ÇıkAşağı İn
sete
Kap

12 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  07:55:29  sete adlı üyenin bilgilerini göster  sete adlı üyeye email gönder  sete adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ra 'ya cevaben devamla..

all in one.. tarzı konseptlerin.. genel olarak..zamandan kazandırdığı ..verimliliği artırdığı varsayılır.. geçerli trend bu yöndedir..

polemik olsun diye söylemiyorum,örnekleyeceğim sadece :
hipermarkete gidip.. her reyondan.. bütün ihtiyaçları toparlayıp bir kalemde çıkmak mı tercih edilmeli mesela.. yoksa bakkala kasaba manava büfeye ayrı ayrı uğramak mı.. ikincisi tercih edilse bile bir süre sonra.. bunlar da olmayacak belki.. bakın eczaneleri bile.. drog store olarak market içine almaya çalışıyor sistem..
diyor ki.. sen kendi başına olma öyle.. bu verimli değil.. daha büyük bir yerde küçük bi öğe ol..

daha özde ise şunu diyor,ya da ben öyle algılıyorum :
iki seçeneğin var kardeşim.. ya patron olacaksın.. ya köle..
burada..üçüncüyü bulmak..sanırım en zor olanı.. Yukarı ÇıkAşağı İn

ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 29/01/2010 :  08:04:30  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Zor olanı "bozuk saatte doğru şeyler yazmak" diye anlaşalım :)
Şaka bir yana yazdıklarınız elbette insanlığın "gelişim paradoksu" içinde yaşadığı ve yaşayacağı sorunlar. Çözümün ne olduğunu bilmiyorum ama Avatar filmindeki "toruk makto" (doğru yazdım umuyorum) gelmeyeceğine göre işimiz gerçekten zor diyebilirim. Yukarı ÇıkAşağı İn
DarkYES
Kaplumbağa

Türkiye
3550 Mesaj
Gönderildi - 07/02/2010 :  02:20:59  DarkYES adlı üyenin bilgilerini göster  DarkYES adlı üyeye email gönder  DarkYES adlı üyeye özel mesaj gönder  DarkYES adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Forumun genişliği değişmiyordur çünkü tahminen ortalı olarak 800 piksel olsun denmiştir tablo genişliği. Yani toplam pencere genişliğinin %80 %70'ini kaplasın yerine yüzeden ziyade piksel kullanılmıştır.

Bu sebeple birinin gidip bunu değiştirmesi lazım.

Ben siteye gireli 5 yıldan fazla olduğu için şunu rahat söyleyebilirim ki girdiğim dönemde kenarlarda azıcık boşluk kalıyordu çünkü pek çok ekranda çöznürlük max 1024x768'di.

Tahminen 2000'li yılların başındaki her ekranda düzgün görüntülensin diye ve kaymalar olmasın diye 800x600 kalıbına göre tasarlanmış site.

Aradan geçen zamanda ne tasarım ne de görünür kod babında pek bir değişiklik olmadığı için 1600x900 gibi çözünürlüklere sahip ekranlarda artık minnacık gözükmekte.

SAat/zaman sorunu için de bir şeyler olabilecekse de sevgili ra'ya katılıyorum. Böyle de gayet kullanışlı burası. :) Yukarı ÇıkAşağı İn

malina
Kaplumbağa

5881 Mesaj
Gönderildi - 09/02/2010 :  07:19:47  malina adlı üyenin bilgilerini göster  malina adlı üyeye email gönder  malina adlı üyeye özel mesaj gönder  malina adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Snitz Forum o kadar eski ki ne tarafını düzelteceksin :)
Tümden yenilemek gerek.

Tümüyle yeni bir forum da dert değil, eski yazıların taşınmasını isteyeceksiniz. Gözümde büyüyen nokta burası... :) Yukarı ÇıkAşağı İn

ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 09/02/2010 :  07:26:22  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Eh, fena fikir değil doğrusu. Yukarı ÇıkAşağı İn
DarkYES
Kaplumbağa

Türkiye
3550 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2010 :  04:04:49  DarkYES adlı üyenin bilgilerini göster  DarkYES adlı üyeye email gönder  DarkYES adlı üyeye özel mesaj gönder  DarkYES adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Eskisinin taşınmasını istemeseler :)
Eskisi arşiv diye dursa bir kenarda diyeceğim o da olmaz değil mi?
Olsa keşke :) Yukarı ÇıkAşağı İn
ada
Kaplumbağa

Türkiye
10894 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2010 :  07:08:59  ada adlı üyenin bilgilerini göster  ada adlı üyeye email gönder  ada adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
başka kimse için önemli değildir ama ben hayatımın son on yılını verdim buraya. hiç bir şeyim kalmadı, saçma da olsalar yazılarımdan başka. ait kaldığım tek yer. ben ölene kadar değiştirmeyin! Yukarı ÇıkAşağı İn
ada
Kaplumbağa

Türkiye
10894 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2010 :  19:49:48  ada adlı üyenin bilgilerini göster  ada adlı üyeye email gönder  ada adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
istediğim zaman görebileceğim arşiv olarak kalabilir bir kenarcıkta. Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2010 :  07:06:51  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Ne acayip şey...
Tümünü cebinde taşıyabilirsin bu anıların, elinse sıkı sıkı tutabilirsin de!
Her şey bozuk değilse ne? Yukarı ÇıkAşağı İn
ada
Kaplumbağa

Türkiye
10894 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2010 :  09:00:30  ada adlı üyenin bilgilerini göster  ada adlı üyeye email gönder  ada adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
senin için bir çok şey acaip olabilir güzelim; ne ada sın, ne ada gibi yaşadın... sen öyle güvendesin, ben böyle güzelim. onlar benimle yattı, o halde ben daha güzelim. Yukarı ÇıkAşağı İn
naz
Kaplumbağa

Norway
1577 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2010 :  18:48:18  naz adlı üyenin bilgilerini göster  naz adlı üyeye email gönder  naz adlı üyeye özel mesaj gönder  naz adlı üyeye ICQ mesajı gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Kim daha güzel yarışması yapmıycaz değil mi Adacım? Yukarı ÇıkAşağı İn
ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 17/02/2010 :  07:43:18  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ada kaybedeceği yarışmalara girmez naz. Yukarı ÇıkAşağı İn
ada
Kaplumbağa

Türkiye
10894 Mesaj
Gönderildi - 17/02/2010 :  10:03:35  ada adlı üyenin bilgilerini göster  ada adlı üyeye email gönder  ada adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
şarapla ve birayı karıştırınca böyle oluyorum işte. sen bana bakma ra, doğrusu neyse yap kardeşim. Yukarı ÇıkAşağı İn
gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 18/02/2010 :  02:52:23  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Eee noldu şimdi?
Sete "te" dedi gitti:)
Yukarı ÇıkAşağı İn

Yeni konu  Cevap yaz  Hızlı Cevap  Yazıcı dostu
Git :

Yaşam Dersleri Forum

© yasamdersleri.com

FarisB anısına
Snitz Forums 2000