Yaşam Dersleri Forum
wdyd.com | Bilgilerim | Üye Kaydı | Yeni Mesajlar | Üyeler | Arama | Yardım | Sohbet
Üye adı:
Parola:
Parolayı kaydet
 Bütün forumlar
 *Tek Başıma Olmak İstiyorum*
 vs.
 Yeni konu  Cevap yaz  Hızlı Cevap  Yazıcı dostu
Sayfa: 
/ 12
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  Aşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 07/02/2008 :  00:58:55  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Fayton
Erol Gülercan'a

O sahibinin sesi gramofonlarda çalınan şey
incecik melankolisiymiş yalnızlığının
intihar karası bir faytona binmiş geçerken ablam
caddelerinden ölümler aşkı pera'nın

Esrikmiş herhal bahçe bahçe çiçekleri olan ablam
çiçeksiz bir çiçekçi dükkanının önünde durmuş
tüllere sarılmış mor bir karadağ tabancasıyla
zakkum fotoğrafları varmış cezayir menekşeleri camekânda

Ben ki son üç gecedir intihar etmedim hiç, bilemem
intihar karası bir faytonun ağışı göğe atlarıyla birlikte
cezayir menekşelerini seçip satın alışından olabilir mi ablamın.

Ece Ayhan

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 07/02/2008 :  01:17:55  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Biliyorum FSEK'e aykırı. Ama zaten bu yönüyle FSEK de sanata, sanatın ruhuna aykırı kanımca. Ben şimdi neresine kıyıp, hangi kısmını çıkartayım ki; alıntı görünümünde riyakar bir kılıf hazırlamış olayım iki satırlık şiir keyfime?

Edebi eserlerin özellikle de şiirlerin sadece yazarının/şairinin olduğunu düşünemiyorum ki ben. Böyle bir düşünce, bizatihi sanatı kirletmez mi? Postacı da Arogon'a "Şiir ihtiyacı olanındır" dememiş mi zaten.

Ece Ayhan kadar benim de bu şiir. Yaşasaydı eminim ki gerçek bir mülksüz olarak "...tir et, ben böyle ..K'in..." derdi. Yani bence derdi.

Yazan - Heves - 07/02/2008 18:19:17 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 07/02/2008 :  16:32:27  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Düşü Ne Biliyorum

...

Ey, iki adımlık yerküre
senin bütün arka bahçelerini
gördüm ben!

Nilgün Marmara

Yazan - Heves - 07/02/2008 16:32:59 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 07/02/2008 :  16:44:43  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Kara Yılan

Güneşin yeni doğduğunu sana haber veriyorum
Yağmurun hafifliğini toprağın ağırlığını
Ve bütün varlığımla kara yılan seni çağırıyorum
Seni çağırıyorum parmaklarımdan süt içmeye
Pamuğun ağırlığını yapan dağın hafifliğini
Sana haber veriyorum yeni doğduğunu güneşin

...

Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum
Gelmiş dayanmış demir kapısına sevdanın
Ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum
Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum

Seni süt içmeye çağırıyorum parmaklarımdan
Kara yılan kara yılan kara yılan kara yılan

Sezai Karakoç Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 08/02/2008 :  00:05:00  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
AYSEL GİT BAŞIMDAN

Aysel git başımdan ben sana göre değilim
Ölümüm birden olacak seziyorum.
Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim
Aysel git başımdan istemiyorum.

Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün
Dağıtır gecelerim sarışınlığını
Uykularımı uyusan nasıl korkarsın,
hiçbir dakikamı yaşayamazsın.
Aysel git başımdan ben sana göre değilim.
Benim icin kirletme aydınlığını,
hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim

...

Sevindiğim anda sen üzülürsün.
Sonbahar uğultusu duymamışsın ki
içinden bir gemi kalkıp gitmemiş,
uzak yalnızlık limanlarına.
Aykırı bir yolcuyum dünya geniş,
Büyük bir kulak çınlıyor içimdeki.
Çetrefil yolculuğum kesinleşmiş.
Sakın başka bir şey getirme aklına.
Aysel git başımdan ben sana göre değilim,
ölümüm birden olacak seziyorum,
hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim.
Aysel git başımdan seni seviyorum...

Attila İlhan Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 08/02/2008 :  14:42:13  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
MONA ROSA

Mona Rosa siyah güller, ak güller
Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Ah senin yüzünden kana batacak

...

Açma pencereni perdeleri çek
Mona Rosa seni görmemeliyim
Bir bakışın ölmem için yetecek
Anla Mona Rosa ben bir öteliyim
Açma pencereni perdeleri çek

...

Zambaklar en ıssız yerlerde açar
Ve vardır her vahşi çiçekte gurur
Bir mum ardında bekleyen rüzgar
Işıksız ruhumu sallar da durur
Zambaklar en ıssız yerlerde açar

Ellerin, ellerin ve parmakların
Bir nar çiçeğini eziyor gibi
Ellerinden belli olur bir kadın
Denizin dibinde geziyor gibi
Ellerin, ellerin ve parmakların

...

Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa
Henüz dinlemedin benden türküler
Benim aşkım sığmaz öyle bir saza
En güzel türküyü bir kuşun söyler
Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa

Artık anla beni muhacir kızı
Anla ve kabul et itirafımı
Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı
Alev alev sardı etrafımı
Artık anla beni muhacir kızı

Yağmurdan sonra büyürmüş başak
Meyveler sabırla olgunlaşırmış
Bir gün gözlerimin ta içine bak
Anlarsın ölüler niçin yaşarmış
Yağmurdan sonra büyürmüş başak

...

Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak
Kanadı kırık kuş merhamet ister
Ah senin yüzünden kana batacak

Sezai KARAKOÇ
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 08/02/2008 :  14:49:55  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Akrostişin FSEK hali Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 08/02/2008 :  16:40:45  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Canım sıkılıyo, offfff ki of!

Sıkılmasa hiç canım hatta canım, "canım canım" olsa. Mutlu mesud, şebşebelek yaşayım gitsem ya. Dünya yansa banane olsa.

Can sıkıntısı. Can sıkıntısı. Can sıkıntısı.

Niye sıkılıyo ki bu meret, zoru ne?

Sıkılan can mı ruh mu?

Can, ruh mu?

Ruh ne?

Kendime not. Dalma! Salla! Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 09/02/2008 :  17:28:53  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Cem Karaca

Resimdeki Gözyaşları
http://youtube.com/watch?v=r2MN-gkI5Y0

Tamirci Çırağı
http://youtube.com/watch?v=rtGpYYyGOkI

Islak Islak
http://youtube.com/watch?v=4Za1njKl9Fg

Namus Belası
http://youtube.com/watch?v=_1LsnkRPcRE

Cem Karaca & Barış Manço - Uzun İnce Bir Yoldayım
http://youtube.com/watch?v=SVvFJilvjas&feature=related

Anılarına saygıyla... Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  01:06:06  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ERBAİN

Yaşamayı bileydim yazar mıydım hiç şiir?
Yaşamayabileydim yazar mıydım hiç şiir?
-Yaşama!
-Ya bileydim?
Yazar: Mıydım
Hiç: Şiir.

İsmet Özel

Yazan - Heves - 15/02/2008 00:46:37 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  01:22:45  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
An Gelir

an gelir
paldır küldür yıkılır bulutlar
gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet
o eski heyecan ölür
an gelir biter muhabbet
çalgılar susar heves kalmaz
şatârâbân ölür
...

görünmez bir mezarlıktır zaman
şairler dolaşır saf saf
tenhalarında şiir söyleyerek
kim duysa / korkudan ölür
-tahrip gücü yüksek-
saatli bir bombadır patlar
an gelir
Attila ölür

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  01:24:22  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Elde Var Hüzün
...
hayat zamanda iz bırakmaz
bir boşluğa düşersin bir boşluktan
birikip yeniden sıçramak için
elde var hüzün

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  18:20:44  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Başlık (tiki repliğiyle) iğğğğreeennccç :) olmuş.

Meraklısına not:
Benle ilgisi yok, benle ilgisi yok. :)

...'nın uçsuz bucaksızlığına karşın, "Sevdiğim şairlerden şiirler"e tıkıştırılmışım (ühüüüüüüü) ya ne diyeyim artık. Bi de "vs"si var üstelik. :) Yani bu mudur abicim?

Neyse yeni üye olarak bir dönem katlanacağım galiba, sanırsam, zannımca. Amma velakin değişiklik hakkım mahfuzdur.

Ps.vs de sevdiğim sanatçılardan nağmeler mi acep? Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:11:20  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Topik başlığına eklenen "vs" merak uyandırdı da bi bakiim dedim.

Sahi nedir?
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:14:16  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Peki gördünüz mü? :) Yukarı ÇıkAşağı İn
gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:27:31  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Önce ben sordum.
Madem başlığa yerleştirdiniz vs'nin içini dolduracaksınız.

Bu kadar.

Ne kadar diye sormayın:)
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:35:11  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
alıntı:
Madem başlığa yerleştirdiniz vs'nin içini dolduracaksınız.

Elimden geleni yaparım evelAllah da ...

Ben yapmadım, "O" yaptı! (bkz.geriye doğru 4. ileti)

O kim, ben neredeyim, siz kimsiniz, "vs" ne?

Bunları sorabilir miyim? :)

Yazan - Heves - 14/02/2008 17:41:46 Yukarı ÇıkAşağı İn

ra
Kaplumbağa

Egypt
2311 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:44:44  ra adlı üyenin bilgilerini göster  ra adlı üyeye email gönder  ra adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
İngilizce derslerindeki "fill in the blanks" durumu hasıl olmuş diyorsunuz; siyaset gibi, forum da boşluk kabûl etmiyormuş demek :) Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 10/02/2008 :  23:57:21  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Lakin o, öyle sıradan, öyle bomboş bir boşluk değildi ki! Benim başlığım pek manalı, pek hisli bir boşluktu.

Ama nerde "senin annen bir melekti yavrum" nezihliği azizim nerde? :))))

Ps.
1)u'nun üstüne şapkayı nasıl giydirdiniz? Benim a başlıksız kaldı, üşütçek garip? :(
2)Niye üyeler hep gavurca bi şeyler diyo bana ya; ben bir dil bir insanım, bikerem hıh! Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2008 :  00:12:59  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Başlığınız gayet havalı başlayıp, sıradan, önemsiz ayrıntıları belirtir gibi vs ile bitmiş.

Boşuna dememiş atalarımız, haticeye değil neticeye bak diye:)

Ayrıca fill in the blanks'i hatırlamayan, mr. and mrs. brown'u tanımayan bir vatandaşımızı tanımadım bugüne kadar.

Siz bir ilksiniz yani sayın heves:)
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2008 :  01:13:54  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
gisela, size cevap yazar ve mana'ma şapka giydirmeye çabalarken; yan komşumuz kadın kalp krizinden öldü!

ne vs'nin, ne şapka'nın, ne de Brown Family'nin hiç anlamı kalmadı, bir de hayatın!!! Yukarı ÇıkAşağı İn

morgen
Kaplumbağa

3599 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2008 :  02:19:49  morgen adlı üyenin bilgilerini göster  morgen adlı üyeye email gönder  morgen adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
okul zamanlarında bir gece, iyi ısınmayan evimizde, ev arkadaşımla birlikte yorganın altına girmiş, bir yandan sigara içiyor, bir yandan da aynı filmi ikinci kez izliyorduk. film tornatore'nin "cennet sineması" idi, çok güzeldi.

büyülenmiş bir şekilde filmi izler ve içimiz umutla dolarken, birden bir çığlık duyduk, apartmanın koridorunda bir kadın "biri yardım etsin!" diye bağırıyordu. karşı dairedeki teyze yere yığılıp kalmıştı. ev arkadaşımla birlikte kadına kalp masajı yapmaya başladık. yaklaşık 20 dakika sonra yetişen ambulansla sağlık görevlileri geldiğinde, neden bilmem biz hala umutsuzca devam ediyorduk masaja.

ağlayan kızını ve damadı teselli edecek kelime bulamayıp çıktığımızda, bizim evden gelen kokuyu duyduk. aceleyle koşarken bıraktığımız sigaralar yorganı tutuşturmuştu. yangını söndürmek için diğer yorganı da feda ettik.

sonra bütün gece üşüdük. karşı komşu ölmüştü, iki yorganımız ve kanapemiz yanmıştı, küçük yangınımızı söndürmeye çalışırken tüm sigaralar ıslanmıştı ve ev çok soğuktu. bunlar olmadan önce bayılarak seyrettiğimiz film çok anlamsız gelmişti o zaman.

ölen teyze, antakya'nın bir köyünde doğmuş, 7 çocuk doğurmuş ve kocası ölünce istanbul'da oturan çocuklarının yanına taşınmıştı. 7 çocuk doğurup büyüterek ya da üniversitelerde okuyup çok başarılı kariyer yaparak hayatı geçirmenin çok da farklı olmadığını düşündüğümü hatırlıyorum. sonuçta oyalanıyorduk. onunla ya da bununla.
Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 11/02/2008 :  21:28:11  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Fani dünya dedikleri bu işte.
Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 12/02/2008 :  00:40:14  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
alıntı:
7 çocuk doğurup büyüterek ya da üniversitelerde okuyup çok başarılı kariyer yaparak hayatı geçirmenin çok da farklı olmadığını düşündüğümü hatırlıyorum.

Bir merhale mi yoksa nihilizm ramak kala mı bilmiyorum ama benim de kesinlikle çok yakın olduğum bir düşünce bu.

alıntı:
sonuçta oyalanıyorduk. onunla ya da bununla.

Mutlak kesinlik!

Sezgilerim kuvvetlidir; sanırım bir gün yayınlanmış eserlerinizden alıntılar yapacağım!

Yazan - Heves - 12/02/2008 13:11:17 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 12/02/2008 :  12:55:30  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Tansiyonum 3'lerde sürünüyor. O da kendimi biraz toparlamışken yapılan ölçüm bu. Dün herhalde 1'i gördü.

Sıfırda herşey düz bir çizgi mi oluyor? O kadına masaj yapıldıkça önce zigzaglar oldu kesik kesik, sonra düz kesintisiz bir çizgi.

Ne enterasan! İnişli çıkışlı zigzaglar hayatı, kesintisiz düz çizgi ise ölümü ifade ediyor. Zigzaglardaki gelgitlere, huzursuz ani iniş çıkışlara, dalgalanmalara inat; huzur ve istikrar vaad eden bir düzlem.

Bu gidişatın sonu ne olacak, hiç bilmiyorum! Kendime bakmak, doktora gitmek istemiyorum. Bir vakitler ciddi ciddi ve şiddetle çürümek istemiştim. Şimdi istemiyorum ama başkaca hiçbir şey de istemiyorum.

Bazen ister gibi yapıp hayata rol kesiyorum. İyi oyuncuyum zahir, biraz daha zorlasam haniyse kendim bile inanacağım.

Ağlamak istiyorum ama enikonu saçma olacak bu vakitte, yapılması gereken onca iş varken sebebsiz yere ne zırlıyorsun demezler mi adama?

Yukarı ÇıkAşağı İn

perima
Kaplumbağa

818 Mesaj
Gönderildi - 12/02/2008 :  14:16:21  perima adlı üyenin bilgilerini göster  perima adlı üyeye email gönder  perima adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
demezler
kimsenin kimseyi görecek hali yok
desinler
kimsenin kimseyi anladigi yok Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 12/02/2008 :  18:25:01  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Deseler de takacak kimse yok!

Esasen bahsi geçen höt hötçü çoğul geveze, bizzat ben kendimim!

Deliyim -lakin zararsız- ben; bana bakmayın siz.

Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 12/02/2008 :  21:40:54  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Hadi siz yine sevdiğiniz şairlerden şiir yazın.
Düşük tansiyonla vs'nin içini dolduramazsınız;)

Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  00:38:49  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
"vs" dediğiniz nedir ki; neyin yanında durursa ona benzeyen, karaktersiz, öykünmeci, kimliksiz, kişiliksiz, muğlak imsiler...

Esasen yaşayamayınca yazılır, yaşayınca susulurmuş ya; 3'lerde gezinirken o vs'nin içi daha bir dolar ya; ben susuyorum!

Anladınız siz onu! -yani umarım-

Yazan - Heves - 14/02/2008 01:04:59 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  01:03:24  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Neyse, madem umumi istek :) var; o vakit, devam edelim "sevdiğim şairlerden şiirler vs"ye.

Buyrun efendim! Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  01:03:49  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
VEHİM

...

Gün bitiyor şafakta;

Biliyor, biliyorum:

Tabut gıcırdamakta

Ve hevesler damakta...

1932

Necip Fazıl KISAKÜREK
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  01:44:40  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
morgen yeni yazı yazmış. Mutlu oldum. Hızlıca okudum.

Şimdiden "vs'de" yer edinenler;

Kelebek yaşıyoooo, :)(Filmdeki rolünde ölen sanatçıyı sokakta gören yurdum insanının safiyane sevincine döndü ama, ossun)

Anonim Sosyal Bilimci Sözü (hem de ne söz; hem sözü hem sözün tanımlı ismini sevdim.)

Temel Çekirdek Çatlaması Teorisi,

Sert ama kırılgan insan tanımı (çelişki gibi gözükse de çok doğru)

Fizik ve psikoloji kolajı

ve

"Temel çekirdeğin çatlaması halinde kişiliğin alacağı hasar, o insanın dayanıklılığı ile doğru, esnekliği ile ters orantılı olarak artar." sözü.

Yarın bi daha okuyup, kenara notlar alacağım, sanırım.

Notlar:*morgen'in Temel Çekirdek Çatlaması Teorisi isimli yazısından alıntıdır.

**vs'yi sevmeye başladım, hayırdır inşallah diyeyim ama zannımca pek hayra alamet değil.
Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  10:46:41  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Anlamasına anladım tabii.
Bozulan moralinizi düzeltmeye çalışıyordum sadece.

Aslında bu bölümdeki topiklere yazmak için izin almak gerekiyordu.
Biraz geç hatırladım:)
Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  11:12:18  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
heeeeeey gisela,

alıntı:
Bozulan moralinizi düzeltmeye çalışıyordum sadece.
Evvela teşekkürler!

alıntı:
Anlamasına anladım tabii.

Ben kötü bir şey demedim, demek istemedim, hiç bir şey ima etmedim kiiii! Valla billa.

alıntı:
Esasen yaşayamayınca yazılır, yaşayınca susulurmuş ya; 3'lerde gezinirken o vs'nin içi daha bir dolar ya; ben susuyorum!

Anladınız siz onu! -yani umarım-

Hani şairler yaşayamadığını yazıyor, yaşayınca susuyormuş yaaa; ben "bi yaşıyorum bi yaşıyorum, hayatın sırrını da çözdüm, heyyyt be, ondan susuyorum" demeye getirdim ki; lafın yaka paça izharen celbi suretiyle bizarur huzura zuhuruna, bizatihi tarafımca dahi bi tarafımla gülündüğünden topu size şutladım. Ya kaleye ya taca artık, seçim sizin de; "küstüm oynamıyorum" derseniz, tansiyonum 3 olur! :)))

alıntı:
Aslında bu bölümdeki topiklere yazmak için izin almak gerekiyordu.
Biraz geç hatırladım:)

Reca ederim, tükkan sizin!

Kafam atarsa herkeşi kapı dışarı eder, destursuz girilmez yazarım kapıya. Yaparım, gerçek! Şimdilik relaks.

Yazan - Heves - 14/02/2008 17:38:58 Yukarı ÇıkAşağı İn

gisela
Kaplumbağa

Türkiye
3985 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  11:35:06  gisela adlı üyenin bilgilerini göster  gisela adlı üyeye email gönder  gisela adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
Dil pabuç kadar maşallah dedikleri bu oluyor muhtemelen;)
Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:04:59  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
SEVGİLERDE

Sevgileri yarınlara bıraktınız
Çekingen, tutuk, saygılı.
...

Bitmeyen işler yüzünden
(Siz böyle olsun istemezdiniz)
Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi
Kalbinizi dolduran duygular
Kalbinizde kaldı
Siz geniş zamanlar umuyordunuz
Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek.
Yılların telaşlarda bu kadar çabuk
Geçeceği aklınıza gelmezdi.

Gizli bahçenizde
Açan çiçekler vardı,
Gecelerde ve yalnız.
Vermeye az buldunuz
Yahut vakit olmadı

Behçet NECATİGİL

Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:07:23  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
VEDA

Elimde, sükutun nabzını dinle,
Dinle de gönlümü alıver gitsin!
Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle,
Yaşlı gözlerime dalıver gitsin!

...

Ümidim yılların seline düştü,
Saçının en titrek teline düştü,
Kuru bir yaprak gibi eline düştü,
İstersen rüzgâra salıver gitsin!
1923

Necip Fazıl KISAKÜREK Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:10:01  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
DÖNEMEÇ

Bir gündü, hava ılık
Ve cadde kalabalık

Bir kadın sapıverdi önümden dönemece;
Yalnız bir endam gördüm , arkasından, ipince.
Ve görmeden sevdiğim, işte bu kadın dedim,
Çarpıldım sendeledim.

Bir gündü mevsim bayat
Ve esmekte hayat.....
Dönemeçten bir tabut çıktı ve üç beş adam;
Yalnız bir ahenk sezdim, çerçevede bir endam.
Ve tabutta , incecik, okadın var, anladım;
Bir köşede ağladım.....

Necip Fazıl KISAKÜREK Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:12:25  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
BEN SANA MECBURUM

ben sana mecburum bilemezsin
adını mıh gibi aklımda tutuyorum
büyüdükçe büyüyor gözlerin
ben sana mecburum bilemezsin
içimi seninle ısıtıyorum

...
kaldırımlarda yağmur kokusu
ben sana mecburum sen yoksun

sevmek kimi zaman rezilce korkuludur
insan bir akşam üstü ansızın yorulur
tutsak ustura ağzında yaşamaktan
kimi zaman ellerini kırar tutkusu
birkaç hayat çıkarır yaşamasından
...

fatih'te yoksul bir gramafon çalıyor
eski zamanlardan bir cuma çalıyor
durup köşe başında deliksiz dinlesem
sana kullanılmamış bir gök getirsem
haftalar ellerimde ufalanıyor
ne yapsam ne tutsam nereye gitsem
ben sana mecburum sen yoksun

belki haziranda mavi benekli çocuksun
ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor
bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden
belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun
bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor
belki körsün kırılmışsın telâş içindesin
kötü rüzgâr saçlarını götürüyor

ne vakit bir yaşamak düşünsem
bu kurtlar sofrasında belki zor
ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden
ne vakit bir yaşamak düşünsem
sus deyip adınla başlıyorum
içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin
hayır başka türlü olmayacak
ben sana mecburum bilemezsin...

Attila İlhan

Yazan - Heves - 14/02/2008 17:40:24 Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:14:32  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ÜÇÜNCÜ ŞAHSIN ŞİİRİ

gözlerin gözlerime değince
felâketim olurdu ağlardım
beni sevmiyordun bilirdim
bir sevdiğin vardı duyardım
çöp gibi bir oğlan ipince
hayırsızın biriydi fikrimce
ne vakit karşımda görsem
öldüreceğimden korkardım

...
üşürdüm içim ürperirdi

akşamlar bir roman gibi biterdi
jezabel kan içinde yatardı
limandan bir gemi giderdi
sen kalkıp ona giderdin
benzin mum gibi giderdin
sabaha kadar kalırdın
hayırsızın biriydi fikrimce
güldü mü cenazeye benzerdi
hele seni kollarına aldı mı

Attila İLHAN

Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 14/02/2008 :  17:15:57  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM

Seni, anlatabilmek seni.
İyi çocuklara, kahramanlara.
Seni anlatabilmek seni,
Namussuza, halden bilmeze,
Kahpe yalana.

Ard- arda kaç zemheri,
Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu.
Dışarda gürül- gürül akan bir dünya...
Bir ben uyumadım,
Kaç leylim bahar,
Hasretinden prangalar eskittim.