| Yazan |
Konu  |
 |
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 07/02/2008 : 00:58:55
Fayton Erol Gülercan'aO sahibinin sesi gramofonlarda çalınan şey incecik melankolisiymiş yalnızlığının intihar karası bir faytona binmiş geçerken ablam caddelerinden ölümler aşkı pera'nın Esrikmiş herhal bahçe bahçe çiçekleri olan ablam çiçeksiz bir çiçekçi dükkanının önünde durmuş tüllere sarılmış mor bir karadağ tabancasıyla zakkum fotoğrafları varmış cezayir menekşeleri camekânda Ben ki son üç gecedir intihar etmedim hiç, bilemem intihar karası bir faytonun ağışı göğe atlarıyla birlikte cezayir menekşelerini seçip satın alışından olabilir mi ablamın. Ece Ayhan |
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 07/02/2008 : 01:17:55
Biliyorum FSEK'e aykırı. Ama zaten bu yönüyle FSEK de sanata, sanatın ruhuna aykırı kanımca. Ben şimdi neresine kıyıp, hangi kısmını çıkartayım ki; alıntı görünümünde riyakar bir kılıf hazırlamış olayım iki satırlık şiir keyfime? Edebi eserlerin özellikle de şiirlerin sadece yazarının/şairinin olduğunu düşünemiyorum ki ben. Böyle bir düşünce, bizatihi sanatı kirletmez mi? Postacı da Arogon'a "Şiir ihtiyacı olanındır" dememiş mi zaten. Ece Ayhan kadar benim de bu şiir. Yaşasaydı eminim ki gerçek bir mülksüz olarak "...tir et, ben böyle ..K'in..." derdi. Yani bence derdi. Yazan - Heves - 07/02/2008 18:19:17

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 07/02/2008 : 16:32:27
Düşü Ne Biliyorum... Ey, iki adımlık yerküre senin bütün arka bahçelerini gördüm ben! Nilgün Marmara Yazan - Heves - 07/02/2008 16:32:59

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 07/02/2008 : 16:44:43
Kara YılanGüneşin yeni doğduğunu sana haber veriyorum Yağmurun hafifliğini toprağın ağırlığını Ve bütün varlığımla kara yılan seni çağırıyorum Seni çağırıyorum parmaklarımdan süt içmeye Pamuğun ağırlığını yapan dağın hafifliğini Sana haber veriyorum yeni doğduğunu güneşin ... Ben çiçek gibi taşımıyorum göğsümde aşkı Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum Gelmiş dayanmış demir kapısına sevdanın Ben yaşamıyor gibi yaşamıyor gibi yaşıyorum Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum Seni süt içmeye çağırıyorum parmaklarımdan Kara yılan kara yılan kara yılan kara yılan Sezai Karakoç

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 08/02/2008 : 00:05:00
AYSEL GİT BAŞIMDAN Aysel git başımdan ben sana göre değilim Ölümüm birden olacak seziyorum. Hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim Aysel git başımdan istemiyorum. Benim yağmurumda gezinemezsin üşürsün Dağıtır gecelerim sarışınlığını Uykularımı uyusan nasıl korkarsın, hiçbir dakikamı yaşayamazsın. Aysel git başımdan ben sana göre değilim. Benim icin kirletme aydınlığını, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim ... Sevindiğim anda sen üzülürsün. Sonbahar uğultusu duymamışsın ki içinden bir gemi kalkıp gitmemiş, uzak yalnızlık limanlarına. Aykırı bir yolcuyum dünya geniş, Büyük bir kulak çınlıyor içimdeki. Çetrefil yolculuğum kesinleşmiş. Sakın başka bir şey getirme aklına. Aysel git başımdan ben sana göre değilim, ölümüm birden olacak seziyorum, hem kötüyüm karanlığım biraz çirkinim. Aysel git başımdan seni seviyorum... Attila İlhan

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 08/02/2008 : 14:42:13
MONA ROSA Mona Rosa siyah güller, ak güller Geyve'nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah senin yüzünden kana batacak Mona Rosa siyah güller, ak güller ... Açma pencereni perdeleri çek Mona Rosa seni görmemeliyim Bir bakışın ölmem için yetecek Anla Mona Rosa ben bir öteliyim Açma pencereni perdeleri çek ... Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Bir mum ardında bekleyen rüzgar Işıksız ruhumu sallar da durur Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ellerin, ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi Ellerinden belli olur bir kadın Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin, ellerin ve parmakların ... Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa Henüz dinlemedin benden türküler Benim aşkım sığmaz öyle bir saza En güzel türküyü bir kuşun söyler Kırgın kırgın bakma yüzüme Rosa Artık anla beni muhacir kızı Anla ve kabul et itirafımı Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı Alev alev sardı etrafımı Artık anla beni muhacir kızı Yağmurdan sonra büyürmüş başak Meyveler sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurdan sonra büyürmüş başak ... Mona Rosa siyah güller, ak güller Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah senin yüzünden kana batacak Mona Rosa siyah güller, ak güller Sezai KARAKOÇ

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 08/02/2008 : 14:49:55
Akrostişin FSEK hali

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 08/02/2008 : 16:40:45
Canım sıkılıyo, offfff ki of!Sıkılmasa hiç canım hatta canım, "canım canım" olsa. Mutlu mesud, şebşebelek yaşayım gitsem ya. Dünya yansa banane olsa. Can sıkıntısı. Can sıkıntısı. Can sıkıntısı. Niye sıkılıyo ki bu meret, zoru ne? Sıkılan can mı ruh mu? Can, ruh mu? Ruh ne? Kendime not. Dalma! Salla!

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2008 : 17:28:53
Cem KaracaResimdeki Gözyaşları http://youtube.com/watch?v=r2MN-gkI5Y0 Tamirci Çırağı http://youtube.com/watch?v=rtGpYYyGOkI Islak Islak http://youtube.com/watch?v=4Za1njKl9Fg Namus Belası http://youtube.com/watch?v=_1LsnkRPcRE Cem Karaca & Barış Manço - Uzun İnce Bir Yoldayım http://youtube.com/watch?v=SVvFJilvjas&feature=related Anılarına saygıyla...

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 01:06:06
ERBAİNYaşamayı bileydim yazar mıydım hiç şiir? Yaşamayabileydim yazar mıydım hiç şiir? -Yaşama! -Ya bileydim? Yazar: Mıydım Hiç: Şiir. İsmet Özel Yazan - Heves - 15/02/2008 00:46:37

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 01:22:45
An Geliran gelir paldır küldür yıkılır bulutlar gökyüzünde anlaşılmaz bir heybet o eski heyecan ölür an gelir biter muhabbet çalgılar susar heves kalmaz şatârâbân ölür ... görünmez bir mezarlıktır zaman şairler dolaşır saf saf tenhalarında şiir söyleyerek kim duysa / korkudan ölür -tahrip gücü yüksek- saatli bir bombadır patlar an gelir Attila ölür Attila İlhan

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 01:24:22
Elde Var Hüzün ... hayat zamanda iz bırakmaz bir boşluğa düşersin bir boşluktan birikip yeniden sıçramak için elde var hüzünAttila İlhan

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 18:20:44
Başlık (tiki repliğiyle) iğğğğreeennccç :) olmuş. Meraklısına not: Benle ilgisi yok, benle ilgisi yok. :) ...'nın uçsuz bucaksızlığına karşın, "Sevdiğim şairlerden şiirler"e tıkıştırılmışım (ühüüüüüüü) ya ne diyeyim artık. Bi de "vs"si var üstelik. :) Yani bu mudur abicim? Neyse yeni üye olarak bir dönem katlanacağım galiba, sanırsam, zannımca. Amma velakin değişiklik hakkım mahfuzdur. Ps.vs de sevdiğim sanatçılardan nağmeler mi acep?

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:11:20
Topik başlığına eklenen "vs" merak uyandırdı da bi bakiim dedim.Sahi nedir? 

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:14:16
Peki gördünüz mü? :)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:27:31
Önce ben sordum. Madem başlığa yerleştirdiniz vs'nin içini dolduracaksınız.Bu kadar. Ne kadar diye sormayın:)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:35:11
alıntı: Madem başlığa yerleştirdiniz vs'nin içini dolduracaksınız.
Elimden geleni yaparım evelAllah da ... Ben yapmadım, "O" yaptı! (bkz.geriye doğru 4. ileti) O kim, ben neredeyim, siz kimsiniz, "vs" ne? Bunları sorabilir miyim? :) Yazan - Heves - 14/02/2008 17:41:46

|
ra
Kaplumbağa
Egypt
2311 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:44:44
İngilizce derslerindeki "fill in the blanks" durumu hasıl olmuş diyorsunuz; siyaset gibi, forum da boşluk kabûl etmiyormuş demek :)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2008 : 23:57:21
Lakin o, öyle sıradan, öyle bomboş bir boşluk değildi ki! Benim başlığım pek manalı, pek hisli bir boşluktu.Ama nerde "senin annen bir melekti yavrum" nezihliği azizim nerde? :)))) Ps. 1)u'nun üstüne şapkayı nasıl giydirdiniz? Benim a başlıksız kaldı, üşütçek garip? :( 2)Niye üyeler hep gavurca bi şeyler diyo bana ya; ben bir dil bir insanım, bikerem hıh!

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2008 : 00:12:59
Başlığınız gayet havalı başlayıp, sıradan, önemsiz ayrıntıları belirtir gibi vs ile bitmiş.Boşuna dememiş atalarımız, haticeye değil neticeye bak diye:) Ayrıca fill in the blanks'i hatırlamayan, mr. and mrs. brown'u tanımayan bir vatandaşımızı tanımadım bugüne kadar. Siz bir ilksiniz yani sayın heves:)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2008 : 01:13:54
gisela, size cevap yazar ve mana'ma şapka giydirmeye çabalarken; yan komşumuz kadın kalp krizinden öldü!ne vs'nin, ne şapka'nın, ne de Brown Family'nin hiç anlamı kalmadı, bir de hayatın!!!

|
morgen
Kaplumbağa
3599 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2008 : 02:19:49
okul zamanlarında bir gece, iyi ısınmayan evimizde, ev arkadaşımla birlikte yorganın altına girmiş, bir yandan sigara içiyor, bir yandan da aynı filmi ikinci kez izliyorduk. film tornatore'nin "cennet sineması" idi, çok güzeldi.büyülenmiş bir şekilde filmi izler ve içimiz umutla dolarken, birden bir çığlık duyduk, apartmanın koridorunda bir kadın "biri yardım etsin!" diye bağırıyordu. karşı dairedeki teyze yere yığılıp kalmıştı. ev arkadaşımla birlikte kadına kalp masajı yapmaya başladık. yaklaşık 20 dakika sonra yetişen ambulansla sağlık görevlileri geldiğinde, neden bilmem biz hala umutsuzca devam ediyorduk masaja. ağlayan kızını ve damadı teselli edecek kelime bulamayıp çıktığımızda, bizim evden gelen kokuyu duyduk. aceleyle koşarken bıraktığımız sigaralar yorganı tutuşturmuştu. yangını söndürmek için diğer yorganı da feda ettik. sonra bütün gece üşüdük. karşı komşu ölmüştü, iki yorganımız ve kanapemiz yanmıştı, küçük yangınımızı söndürmeye çalışırken tüm sigaralar ıslanmıştı ve ev çok soğuktu. bunlar olmadan önce bayılarak seyrettiğimiz film çok anlamsız gelmişti o zaman. ölen teyze, antakya'nın bir köyünde doğmuş, 7 çocuk doğurmuş ve kocası ölünce istanbul'da oturan çocuklarının yanına taşınmıştı. 7 çocuk doğurup büyüterek ya da üniversitelerde okuyup çok başarılı kariyer yaparak hayatı geçirmenin çok da farklı olmadığını düşündüğümü hatırlıyorum. sonuçta oyalanıyorduk. onunla ya da bununla.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2008 : 21:28:11
Fani dünya dedikleri bu işte.

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 12/02/2008 : 00:40:14
alıntı: 7 çocuk doğurup büyüterek ya da üniversitelerde okuyup çok başarılı kariyer yaparak hayatı geçirmenin çok da farklı olmadığını düşündüğümü hatırlıyorum.
Bir merhale mi yoksa nihilizm ramak kala mı bilmiyorum ama benim de kesinlikle çok yakın olduğum bir düşünce bu. alıntı: sonuçta oyalanıyorduk. onunla ya da bununla.
Mutlak kesinlik! Sezgilerim kuvvetlidir; sanırım bir gün yayınlanmış eserlerinizden alıntılar yapacağım! Yazan - Heves - 12/02/2008 13:11:17

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 12/02/2008 : 12:55:30
Tansiyonum 3'lerde sürünüyor. O da kendimi biraz toparlamışken yapılan ölçüm bu. Dün herhalde 1'i gördü. Sıfırda herşey düz bir çizgi mi oluyor? O kadına masaj yapıldıkça önce zigzaglar oldu kesik kesik, sonra düz kesintisiz bir çizgi. Ne enterasan! İnişli çıkışlı zigzaglar hayatı, kesintisiz düz çizgi ise ölümü ifade ediyor. Zigzaglardaki gelgitlere, huzursuz ani iniş çıkışlara, dalgalanmalara inat; huzur ve istikrar vaad eden bir düzlem. Bu gidişatın sonu ne olacak, hiç bilmiyorum! Kendime bakmak, doktora gitmek istemiyorum. Bir vakitler ciddi ciddi ve şiddetle çürümek istemiştim. Şimdi istemiyorum ama başkaca hiçbir şey de istemiyorum. Bazen ister gibi yapıp hayata rol kesiyorum. İyi oyuncuyum zahir, biraz daha zorlasam haniyse kendim bile inanacağım. Ağlamak istiyorum ama enikonu saçma olacak bu vakitte, yapılması gereken onca iş varken sebebsiz yere ne zırlıyorsun demezler mi adama?

|
perima
Kaplumbağa
818 Mesaj
|
Gönderildi - 12/02/2008 : 14:16:21
demezler kimsenin kimseyi görecek hali yok desinler kimsenin kimseyi anladigi yok

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 12/02/2008 : 18:25:01
Deseler de takacak kimse yok!Esasen bahsi geçen höt hötçü çoğul geveze, bizzat ben kendimim! Deliyim -lakin zararsız- ben; bana bakmayın siz.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 12/02/2008 : 21:40:54
Hadi siz yine sevdiğiniz şairlerden şiir yazın. Düşük tansiyonla vs'nin içini dolduramazsınız;)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 00:38:49
"vs" dediğiniz nedir ki; neyin yanında durursa ona benzeyen, karaktersiz, öykünmeci, kimliksiz, kişiliksiz, muğlak imsiler...Esasen yaşayamayınca yazılır, yaşayınca susulurmuş ya; 3'lerde gezinirken o vs'nin içi daha bir dolar ya; ben susuyorum! Anladınız siz onu! -yani umarım- Yazan - Heves - 14/02/2008 01:04:59

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 01:03:24
Neyse, madem umumi istek :) var; o vakit, devam edelim "sevdiğim şairlerden şiirler vs"ye.Buyrun efendim!

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 01:03:49
VEHİM... Gün bitiyor şafakta; Biliyor, biliyorum: Tabut gıcırdamakta Ve hevesler damakta... 1932 Necip Fazıl KISAKÜREK

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 01:44:40
morgen yeni yazı yazmış. Mutlu oldum. Hızlıca okudum. Şimdiden "vs'de" yer edinenler; Kelebek yaşıyoooo, :)(Filmdeki rolünde ölen sanatçıyı sokakta gören yurdum insanının safiyane sevincine döndü ama, ossun) Anonim Sosyal Bilimci Sözü (hem de ne söz; hem sözü hem sözün tanımlı ismini sevdim.) Temel Çekirdek Çatlaması Teorisi, Sert ama kırılgan insan tanımı (çelişki gibi gözükse de çok doğru) Fizik ve psikoloji kolajı ve "Temel çekirdeğin çatlaması halinde kişiliğin alacağı hasar, o insanın dayanıklılığı ile doğru, esnekliği ile ters orantılı olarak artar." sözü. Yarın bi daha okuyup, kenara notlar alacağım, sanırım. Notlar:*morgen'in Temel Çekirdek Çatlaması Teorisi isimli yazısından alıntıdır.
**vs'yi sevmeye başladım, hayırdır inşallah diyeyim ama zannımca pek hayra alamet değil.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 10:46:41
Anlamasına anladım tabii. Bozulan moralinizi düzeltmeye çalışıyordum sadece.Aslında bu bölümdeki topiklere yazmak için izin almak gerekiyordu. Biraz geç hatırladım:)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 11:12:18
heeeeeey gisela,alıntı: Bozulan moralinizi düzeltmeye çalışıyordum sadece.
Evvela teşekkürler! alıntı: Anlamasına anladım tabii.
Ben kötü bir şey demedim, demek istemedim, hiç bir şey ima etmedim kiiii! Valla billa.alıntı: Esasen yaşayamayınca yazılır, yaşayınca susulurmuş ya; 3'lerde gezinirken o vs'nin içi daha bir dolar ya; ben susuyorum! Anladınız siz onu! -yani umarım-
Hani şairler yaşayamadığını yazıyor, yaşayınca susuyormuş yaaa; ben "bi yaşıyorum bi yaşıyorum, hayatın sırrını da çözdüm, heyyyt be, ondan susuyorum" demeye getirdim ki; lafın yaka paça izharen celbi suretiyle bizarur huzura zuhuruna, bizatihi tarafımca dahi bi tarafımla gülündüğünden topu size şutladım. Ya kaleye ya taca artık, seçim sizin de; "küstüm oynamıyorum" derseniz, tansiyonum 3 olur! :)))alıntı: Aslında bu bölümdeki topiklere yazmak için izin almak gerekiyordu. Biraz geç hatırladım:)
Reca ederim, tükkan sizin! Kafam atarsa herkeşi kapı dışarı eder, destursuz girilmez yazarım kapıya. Yaparım, gerçek! Şimdilik relaks. Yazan - Heves - 14/02/2008 17:38:58

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 11:35:06
Dil pabuç kadar maşallah dedikleri bu oluyor muhtemelen;)

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:04:59
SEVGİLERDESevgileri yarınlara bıraktınız Çekingen, tutuk, saygılı. ... Bitmeyen işler yüzünden (Siz böyle olsun istemezdiniz) Bir bakış bile yeterken anlatmaya herşeyi Kalbinizi dolduran duygular Kalbinizde kaldı Siz geniş zamanlar umuyordunuz Çirkindi dar vakitlerde bir sevgiyi söylemek. Yılların telaşlarda bu kadar çabuk Geçeceği aklınıza gelmezdi. Gizli bahçenizde Açan çiçekler vardı, Gecelerde ve yalnız. Vermeye az buldunuz Yahut vakit olmadı Behçet NECATİGİL

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:07:23
VEDAElimde, sükutun nabzını dinle, Dinle de gönlümü alıver gitsin! Saçlarımdan tutup, kor gözlerinle, Yaşlı gözlerime dalıver gitsin! ... Ümidim yılların seline düştü, Saçının en titrek teline düştü, Kuru bir yaprak gibi eline düştü, İstersen rüzgâra salıver gitsin! 1923 Necip Fazıl KISAKÜREK

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:10:01
DÖNEMEÇBir gündü, hava ılık Ve cadde kalabalık Bir kadın sapıverdi önümden dönemece; Yalnız bir endam gördüm , arkasından, ipince. Ve görmeden sevdiğim, işte bu kadın dedim, Çarpıldım sendeledim. Bir gündü mevsim bayat Ve esmekte hayat..... Dönemeçten bir tabut çıktı ve üç beş adam; Yalnız bir ahenk sezdim, çerçevede bir endam. Ve tabutta , incecik, okadın var, anladım; Bir köşede ağladım..... Necip Fazıl KISAKÜREK

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:12:25
BEN SANA MECBURUM ben sana mecburum bilemezsin adını mıh gibi aklımda tutuyorum büyüdükçe büyüyor gözlerin ben sana mecburum bilemezsin içimi seninle ısıtıyorum ... kaldırımlarda yağmur kokusu ben sana mecburum sen yoksun sevmek kimi zaman rezilce korkuludur insan bir akşam üstü ansızın yorulur tutsak ustura ağzında yaşamaktan kimi zaman ellerini kırar tutkusu birkaç hayat çıkarır yaşamasından ... fatih'te yoksul bir gramafon çalıyor eski zamanlardan bir cuma çalıyor durup köşe başında deliksiz dinlesem sana kullanılmamış bir gök getirsem haftalar ellerimde ufalanıyor ne yapsam ne tutsam nereye gitsem ben sana mecburum sen yoksun belki haziranda mavi benekli çocuksun ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden belki yeşilköy'de uçağa biniyorsun bütün ıslanmışşın tüylerin ürperiyor belki körsün kırılmışsın telâş içindesin kötü rüzgâr saçlarını götürüyor ne vakit bir yaşamak düşünsem bu kurtlar sofrasında belki zor ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden ne vakit bir yaşamak düşünsem sus deyip adınla başlıyorum içim sıra kımıldıyor gizli denizlerin hayır başka türlü olmayacak ben sana mecburum bilemezsin... Attila İlhan Yazan - Heves - 14/02/2008 17:40:24

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:14:32
ÜÇÜNCÜ ŞAHSIN ŞİİRİgözlerin gözlerime değince felâketim olurdu ağlardım beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım çöp gibi bir oğlan ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldüreceğimden korkardım felâketim olurdu ağlardım ... üşürdüm içim ürperirdi felâketim olurdu ağlardım akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felâketim olurdu ağlardım Attila İLHAN

|
delikız
Kaplumbağa
745 Mesaj
|
Gönderildi - 14/02/2008 : 17:15:57
HASRETİNDEN PRANGALAR ESKİTTİM Seni, anlatabilmek seni. İyi çocuklara, kahramanlara. Seni anlatabilmek seni, Namussuza, halden bilmeze, Kahpe yalana. Ard- arda kaç zemheri, Kurt uyur, kuş uyur, zindan uyurdu. Dışarda gürül- gürül akan bir dünya... Bir ben uyumadım, Kaç leylim bahar, Hasretinden prangalar eskittim. ... Seni bağırabilsem seni, Dipsiz kuyulara, Akan yıldıza, Bir kibrit çöpüne varana, Okyanusun en ıssız dalgasına Düşmüş bir kibrit çöpüne.
Yitirmiş tılsımını ilk sevmelerin, Yitirmiş öpücükleri, Payı yok, apansız inen akşamlardan, Bir kadeh, bir cıgara, dalıp gidene, Seni anlatabilsem seni... Yokluğun, Cehennemin öbür adıdır Üşüyorum, kapama gözlerini... Ahmet ARİF

|