| Yazan |
Konu  |
 |
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 23/09/2007 : 00:46:37
Bizim apartmanda daire başına en az iki çocuk düşüyor. 27 daire olduğuna göre apartmanda kaç çocuk var siz hesap edin benim matematiğim kötüdür. O yüzlerce çocuğun gürültüsünü duymaktan bıkmış durumdayız. Hatta ben çocuklardan nefret etmeye başladım nerdeyse. Sabah, akşam, haftasonu, gece yarısı farketmiyor. İnsanlar doğurmuşlar, yürüme ve konuşma çağına gelince de sokağa bırakmışlar çocuklarını.Annem bugün cinnetin eşiğine gelmişti ki dolapta şeker buldu. Acaba şeker verirsem bağırmayı keserler mi dedi. Hiç sanmam dedim ama dene. Kurumuş şekerleri verirken de ya çocuklara yazik, evde çikolata bulunduracam bundan sonra diye hayiflandi. Ya anne dedim yapma allahaşkına, benim elime geçse yok edecem hepsini sen ne diyosun. Yok dedi ben senden çok kızıyorum ama kuru şeker yemelerine de dayanamam. Neyse çocuklar kuru şekerlerle epey bir süre (bu yarım saat oluyor) oyalandılar sonra kaldıkları yerden bağırmaya devam ettiler. Son zamanlarda bir de çıtır pıtır bişi patlatıyorlar. Berbat kokuyor. Balkondan yapmayın etmeyin dedim ama beni duymadılar bile. Pide almaya indim bakkala. Çıkarken tehdit ettim çocukları. Bakın bi daha patlatırsanız zabıtaya haber verecem dedim. Polis demedim çocuklar korkmasın diye aklımca. Ama bi tanesi döndü dedi ki, o kim oluyor. İşte bunları yasaklayan insanlar dedim. İçimden de ne demek istediğimi düşünmeye başladım ama oruç oruç kafam pek çalışmadı, ben de üstelemedim. Birden fazla çocuğu olanlar aynı apartmanda oturmamalı. Talihsiz bir dilek oldu farkındayım.

|
ganejde
Kaplum
Germany
192 Mesaj
|
Gönderildi - 29/09/2007 : 23:23:36
eee ne var bunda güzel ablam 27 ile 2 yi carpcan.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 30/09/2007 : 02:27:19
Çarpması kolay da güzel kardeşim, sonucu tutturamamak ihtimali var;)

|
ganejde
Kaplum
Germany
192 Mesaj
|
Gönderildi - 30/09/2007 : 23:03:01
cikacak sonuc cocuk sayisini belirleyecegi icin bence sen hic carpma güzel ablam.daha cok kafayi yersin. hem bak zaten sonucuda tutturamama ihtimali varmis.hayal edebilirsin mesela. 10 cocuk oynarken sanki 2 cocuk oynuyormus gibi düsün. ayyy buradan akil vermek vallahi hosuma gitti benim.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 30/09/2007 : 23:23:03
alıntı:
hayal edebilirsin mesela. 10 cocuk oynarken sanki 2 cocuk oynuyormus gibi düsün.
Çok hayalperest buldum seni:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 01/10/2007 : 17:14:05
Bir ara gürültüyle mücadele diye bir yerin telefon numarası vardı bizde. Nerden geldi, kime bağlıdır bu yer bilmiyorum. Acaba tamamen hayal kaynağı mıdır? Olsun, adı bile güzel.Ama her şeyi de devletten beklememek lazım. Dediğin gibi bir sivil toplum kuruluşu falan yapalım, yani oluşturalım. Ve fakat bence durumun merkezine inmek gerek. Yani doğurganlığı engelleyelim. Bu da doğanın kanununa ters düşer yahu. Yok en iyisi çocuk sayısını bir'e indirelim. Birden fazla çocuk yapanları cezalandıralım. Kendimizi saymayalım olur mu. (biz dört kardeşiz ) Sözüm meclisten dışarı diyeyim de işin içinden çıkayım:) Gerçi biz çözümü bulduk. Terk-i diyar eyleyecez. Napalım, buraya kadarmış.

|
ganejde
Kaplum
Germany
192 Mesaj
|
Gönderildi - 02/10/2007 : 00:02:10
burada iki tanemi babaxa var canim ablam ? pek bi mantikli yazmis, kusmamis oraya buraya sahi siz nereye gidiyorsunuz?

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 02/10/2007 : 12:08:30
Kusmak çok insani bi davranış ablacım. Asıl kötü olan kusamamak. Geçenlerde gazetelerde çıktı. Bir üniversite öğrencisi çok alkol almış, sabaha kötü olmuş kusmak istemiş başaramamış. Sonra diş fırçası yardımıyla kusmak istemiş ama refleksle diş fırçasını yutmuş. Sonra da ameliyat falan olmuş.Demek ki neymiş, boğazına kadar geldiyse kusacaksın. (Çok iğrencim valla) Dip not: Babaxa kötü değil. Bilmiyorum, sadece hissediyorum:) Bu arada aklıma takıldı. Notlar zaten dipte olur, neden dip not denir ki?

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 14/10/2007 : 18:03:26
Bir de facebook diye bişi çıkmış. Zamane çocuklarından biri haber verdi. Bak dedi çok faideli bişi. Eski tanıdık, arkadaş, sevgili ne varsa bulabiliyorsun. Oğlum dedim ben eskileri ne yapacam, bana bu dediklerinin yenisi lazım. Beni çok ruhsuz buldu ama aldırmadım. Israrlara dayanamayıp üye oldum. Onun dediği gibi eskilerden kimseyi bulamadım:) Meğer bulabilmem için onların da üye olması gerekiyormuş. Lalocan çok komiksin dedi bizim oğlan. Yine aldırmadım.Böyle işte. Hayırlı olsun diyelim.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 20/10/2007 : 00:21:48
Bugünlerde zaman çok hızlı geçiyor. Nasıl öğlen oluyor arkasından nasıl akşam oluyor hiç farketmiyorum. Gün bir yana haftasonu nasıl bu kadar çabuk geliyor onu da anlayamıyorum. Hani hikaye anlatırken denir ya, günler haftaları, haftalar ayları kovaladı diye. Aynen öyle oluyor işte. Hep böyle miydi yoksa yeni mi hızlandı bilemiyorum. Yaş ilerleyince böyle oluyor demeyin rica ederim. Her konuyu da yaş'a bağlamanın bir anlamı yok, di mi ama?Neyse, hakkımızda hayırlısı olsun bakalım. Ayrıca en kötü günümüz böyle olsun:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 21/10/2007 : 02:08:09
Telefonda sesini tanıyamadım. Sen misin diye sordum bir de emin olamayıp. Belki de on yıl olmuştur, hesaplamadım. Ordan burdan konuştuk. Hayat nasıl gidiyor diye sordu. İyi dedim. Ne diyeyim yani. Mecburen sen neler yapıyorsun diye sordum. Yurda dönmüş başka bir şehire yerleşmiş falan filan. Ankara'ya geldiğim bir gün görüşmek isterim dedi. Bilmem ki dedim, ararsın, o gün ben de seni görmek istiyorsam görüşürüz. Kahkaha attı. İşte bu tam da senin cevabın dedi. Yakışır sana. Halbuki ben cevabımı hazırlamamıştım, içimden geldiği gibi söyledim.Neyse. Sadece ona karşı değil son yıllarda herkese karşı çok acımasız buluyorum kendimi. Acımasız, ruhsuz, düşündüğünü pat diye söyleyen biri olmayı vallahi istemezdim. Ama oldu bi defa. Beni böyle sevin sevecekseniz:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 21/10/2007 : 23:01:13
Gencecik askerlere içim yandı bugün. Ağlayamadım, boğazımda düğümlendi resmen. Yutkunamıyorum.En zor olanı çarpışmadan, pisipisine tuzağa düşürülmek demişti kuzenim, şehit olmadan birkaç gün önce. Bu iş ya bitecek ya bitecek demişti ondan çok önce. Canım çok sıkkın. Yarın zor bir gün olacak.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 23/10/2007 : 11:42:05
Çok sakiniz. Fırtına öncesi sessizlik sanırım. Hayırlısı.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 28/10/2007 : 01:05:56
Fırtına geldi geçti ama etkileri bir müddet daha süreceğe benziyor. Gerçi gündem çok çabuk değişiyor, yarın bile unutulabilir.Her gelen heyet bir öncekinden daha zor oluyor. Yine çok yorulduk. Duruma profesyonel yaklaşıp duygularımızı belli etmemeye çalıştık. Misafir misafirdir. Güvenlik önlemleri had safhadaydı. Ben bu kadar polisi bir de Nato zirvesi sırasında görmüştüm. Yine çok sevdiğim istatistiğe başvurayım; etrafımızdaki her beş kişiden dördü polisti:) Abartmıyorum inanın. Kazasız belasız ve de olaysız atlattık. Polisleri nasıl sayamadıysam basın mensuplarını da sayamadım. Sürekli çekim yaptılar. İçtiğimiz su, yediğimiz yemek, bindiğimiz araba haber oldu. Araçlarıyla konvoyun arasına karışıp kaza bile yaptılar. Hani hep derler ya, gazetede, televizyonda çıkan her habere inanmayın, gerçekten de öyleymiş. Fırsat bulduğumuz anda televizyon izledik ve çok güldük. Birçok haber uydurulmuş veya ya tutarsa zihniyetiyle yapılmış. Ama gerçek olan da vardı tabii. Somut adımlarla gelip havanda su dövdüler cümlesi heyetin gelişini özetliyordu. İşte böyle. Hayırlısı olsun diyelim.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 04/11/2007 : 01:15:23
Politikacı değilim. Zirveyi kendimce değerlendireceğim her zamanki gibi. Zirveden çıkaracağım sonuç, Rice televizyonda göründüğünden çok zayıf. Kara kuru bir kadın işte:) Tek söyleyeceğim bu değil tabii ama ilk aklıma gelen bu oldu.İstanbul'da son gecemiz. Yarın başbakan gidiyor biz de onu yolcu eder etmez dönüyoruz. Sarayın dışına çıkıp İstanbul'da olduğumuzu anlayalım diye Ortaköy'e gittik bir arkadaşla. Onca kalabalıktan sonra çok sakin geldi bize. Nerede dedik bu millet Cumartesi gecesi. Ancak ikimiz de o kadar yorgunduk ki fazla kafa yormadık bu konuda. Ankaralı olduğumuzu belli edip, anaa köprü çok yüksekmiş be dedik. Çok kalabalık, çok heyecanlı, (tabii ki) çok yorucu bir toplantı idi. Ufak tefek aksilikler dışında organizasyon gayet iyiydi. Başbakanın geleceği sonradan belli olmasına rağmen Türk dışişleri çabuk organize olmuştu. Nerdeyse bütün diplomatları, idari memurları görevlendirmişlerdi. İstanbul'lular bize çok kızmıştır eminim ama Cuma günü havalanından Beşiktaşa gelen (sanırım E 5 oluyor) yolu kesen bizdik  Çırağan sarayı ile oteli birleştiren o uzun yolu kaç defa yürüdüm hatırlamıyorum. Her defasında sıkı kontrolden geçmemiz de cabası. X-rayi öttürmeyecez diye bi soyunmadığımız kaldı:) Ama yine de saray içerisinde kaybolduk. Her kat her salon o kadar birbirine benziyor ki ezberlemek mümkün değil. Salonların, restorantların isimleri var ama kalabalıktan ve insanlara yol gösterecem diye dikkat bile edemiyorsunuz. Başbakanı iki defa yanlış yere çıkarttık:) İstanbul emniyeti çok çalıştı çok yoruldu. Ancak bu defa güzel bir değişiklik yapıp bizim heyet başkanına yakın koruma olarak bir bayan komiser vermişlerdi. Çok cici, çok çalışkan, cin gibi genç bir bayan. Uzun boyu, güzel vucudu, sarı saçları ve yeşil gözleri ile Türklerden başka her millete benzeyen bir bayan. Zirvenin en önemli konuğuna eşlik ettiği için miydi yoksa saydığım özelliklerinden ötürü müydü bilmiyorum bol bol fotoğrafı çekildi. Amirlerine bu gibi görevlerde daha çok bayanın yer alması gerektiği ve kara kuru erkeklerden bıktığımızı söyledim. Sarayın içerisinde koşuşturup kim kiminle nerede görüşücek ayarlaması yaptığımzdan toplantıdan ne sonuç çıktığını anlayamadık. Kıyısından köşesinden bişiler bakacaz artık. Neyse. İşte böyle. Yine yazarım ama gidip yatmam gerek. Yarın gün çok erken başlayacak. İnşallah kazasız belasız atlatırız bu işi de. Önemli Not: Sözünü ettiğim güzargah yarın sabah yine kapatılacak, üzgünüm.

|
Kato
Kaplum
174 Mesaj
|
Gönderildi - 04/11/2007 : 04:30:36
Ah Sevgili Gisela,Bir TÜYAP yolculuğunda -bilerek- bir de Portakal Yokuşu'na -istemeyerek- tırmanmak zorunda oluşumda (Ortaköy üstü) Tanrı'ya inandığımı söylemek istiyorum. Ama, dileklerim yerine gelmedi. Vazgeçtim! Sevgiler.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 11:32:31
Hiçbir şeyden vazgeçmemek lazım:)

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 19:40:54
alıntı:
alıntı:
Bir fotoğraf buldum. Yıl 1970 yazıyor arkasında. Ben kürsüde şiir okuyorum. Üzerimde siyah önlük, saçım iki kuyruk yapılmış ve beyaz kurdaleler takılmış, önümde de "bayramınız kutlu olsun" yazılı bir yazı asılı. Etrafımda yine siyah önlüklü kızlı erkekli öğrenciler. Ve öğretmenim. Biraz uzağımda bana gülümseyerek bakıyor.

Açıklamaya pek de gerek yokmuş:)))

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 19:42:27
bişey söyleyecem ama kızma:))

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 19:50:58
alıntı:
Bizim apartmanda daire başına en az iki çocuk düşüyor. 27 daire olduğuna göre apartmanda kaç çocuk var siz hesap edin benim matematiğim kötüdür.
ganejde; alıntı: eee ne var bunda güzel ablam 27 ile 2 yi carpcan.
ve başa dönüp tekrar gisela; alıntı: o yüzlerce çocuğun
sonra yine gisela; alıntı: Çarpması kolay da güzel kardeşim, sonucu tutturamamak ihtimali var;)
YORUMSUZ:))) yalnız o söyleyeceğime kızma dediğim şey bu değil. o ayrı:)) bi de o var düşün artık:))

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 22:29:42
Şimdi sen yazılarında mantık hatası var diyosun yani:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 06/11/2007 : 22:34:51
Şimdi efenim doğal olarak bana cevap hakkı doğdu:)1. Zaten söylemişim matematiğim kötüdür diye. Ayrıca beni rahatsız eden konularda sayı verirken abartırım biraz:) 2. Fotoğraf için haklısın. Sadece bana uzaktan bakanın öğretmenim olduğunu söyleseydim yeterliydi sanırım:) Ama ben hep fazla konuşurum, bunu da söylemiştim zaten:) 3. Şu ana kadar bişeye kızmadım. Merakla beklemekteyim:)

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 09:44:15
Sevgili Gisela ben hayatımda miniklerin süslendiğini çok gördüm ama bu bayramınız kutlu olsun yazısı sünnet çocuğu katalogundan fırlamış gibi:))aha da dedim:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 09:49:19
Ama ne güzel yazılmış di mi?:) Çok şükür ki yalnız değilmişim, bak hemen arkamda duran kız çocuğunda da var. Demek ki o zamanlar moda imiş:)Çok güldüm sabah sabah, sağol:)

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 09:52:00
Demek o gün o kız sakatlansa mahallede sünnet olan bi çocuğu alacaktınız kadroya:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 09:57:20
Koçumuz kimdi hatırlamıyorum, 5 yaşındaydım yahu:)

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 10:02:37
Sen 5 yaşında okula mı gidiyodun:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 10:15:47
Evet. Dört yaşında okumayı öğrenen bir çocuk beş yaşında da okula başlar:)

|
MakroN
Kaplum
Albania
80 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 10:18:28
Matematikten anlamıştım zaten:))

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 07/11/2007 : 10:24:06
Yok o yaşla ilgili değil, tamamen duygusal sebeplerden:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 08/11/2007 : 15:03:47
Ben Müslüm'den sensiz olmazı dinliyorum o Mozartı. Biz dedi, iyi bir ekibiz:) Haklı. En azından ikisi de M ile başlıyor:)

|
snake
mr.snakeskin
Brazil
1117 Mesaj
|
Gönderildi - 09/11/2007 : 01:52:35
"sensiz olmaz"...

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 09/11/2007 : 11:34:50
E dinlemek lazım:)http://www.youtube.com/v/9HDuZ8wQTAQ&rel=1

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 11/11/2007 : 22:26:07
Yaşadıklarımdan asla pişmanlık duymadım diyenlere inanmıyorum. Kendime bile. Bazen pişmanlık duymaya vaktimiz bile olmuyor.Geldi işte aklıma yazdım. Topik benim değil mi?

|
perima
Kaplumbağa
818 Mesaj
|
Gönderildi - 11/11/2007 : 22:46:29
bi de her moka pismanlik duyanlar var keskelerle baslar cümleleri... iyi bilirim yasadim keske yasamasaydim...

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 11/11/2007 : 22:50:13
En güzeli (becerebilirsek eğer) dönüp arkaya bakmamak. O zaman keşke ile başlayan cümleler de olmaz.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 15/11/2007 : 13:22:37
Dün ölmek böyle oluyormuş heralde dedim kendi kendime. Bir yandan dua ediyorum bir yandan da altıncı kattayım, son günlerde kilo aldım beni nasıl indirecekler burdan diye düşünüyorum.Dişçideyim. Kaplamaların bir kısmı söküleceği için anestezi yaptı doktorum, salona geçin biraz bekleyelim dedi. Peki dedim salona geçtim. Sehpanın üzerindeki gazeteyi aldım yerime otururken hafif başım döndü. Yabancısı değilim o nedenle fazla üstünde durmadım. Ve fakat iki üç dakika sonra kalbim hızla çarpmaya başladı. Adeta yerinden fırlayacak gibi çarpıyor. Tarif edilecek gibi değil. Ellerim titriyor, kulaklarım uğulduyor. Karşımda oturan bayana hayal mayal kendimi iyi hissetmediğimi söylediğimi hatırlıyorum. Sonra işte içeri aldılar, yatırdılar, tansiyonum ölçüldü ve sorular başladı. Cevap verirken ağzım yamuluyor. Karnım aç değil, yorgun değilim, ben iyiyim. Diş anestezisine kurban ilk ben mi olacam doktor dedim. Yok bişi yok dedi doktorların o meşhur umursamaz haliyle:) 15 dakika sürecek bir işlemi yat kalkla 2 saat 15 dakikada tamamladık böylece. Ölmedim yani.

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 18/11/2007 : 19:04:24
Dün gece rüyamda faturalardan birinin 9 milyar geldiğini gördüm. Allahım ne kabustu. Ay diyorum benim bunu ödeyebilmem için kredi falan çekmem lazım, beş kuruşum yok ki. Sabah uyanınca ilk iş panodaki faturalara baktım. Telefon faturam 99 ytl gelmiş. Allahım sana şükürler olsun:)

|
gisela
Kaplumbağa
Türkiye
3985 Mesaj
|
Gönderildi - 23/11/2007 : 23:45:01
Ben mutlu, huzurlu, rahat olduğum zaman istiyorum ki sevdiklerim de aynı durumda olsun. Son zamanlarda şöyle bir bakıyorum da yakın çevreme, bu pek mümkün görünmüyor.Neyse. His yaptım akşam akşam. Kesin perimadan etkilendim:)

|
perima
Kaplumbağa
818 Mesaj
|
Gönderildi - 24/11/2007 : 00:07:25
perima iciyo zom olmaya yeminli ve buldu isin sirrini huzur huzursuzluktan kacmak mutlulugu koy ver gitsinbu sarki sana gelsin neseli gençleriz biz cibidibidip cibidibidip dip yasamayı severiz cibidibidip cibidibidip dip bir pantolon bir gömlek cibidibidip cibidibidip dip istedigimiz yere gideriz

|