Yaşam Dersleri Forum
wdyd.com | Bilgilerim | Üye Kaydı | Yeni Mesajlar | Üyeler | Arama | Yardım | Sohbet
Üye adı:
Parola:
Parolayı kaydet
 Bütün forumlar
 *Yaşama dair her şey*
 saatli maarif takvimi
 Yeni konu  Cevap yaz  Hızlı Cevap  Yazıcı dostu
Sayfa: 
/ 23
Yazan Önceki Konu Konu Sonraki Konu  Aşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  00:54:15  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
:) Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  00:57:35  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
örneğin aşağıya alıntıladığım tür4den şeyler söyle. hiç kimse zeka düzeyini sorgulamaz.
alıntı:
ve goran içeri girdi.
başında terbiye edilmediği için kötü kokan pamuklu kumaş pisliği yayan kalpaklardan vardı.
mutfak tezgahının yanındaki sehpaya dayandı.
sehpanın ağaç tutkalıyla yapıştırılmış ayağı kırıldı ve adam yere yuvarlandı.
arkadaşı o'nu yerden kaldırdı.

sana opostrof koymayı öngörüyorum dedi...

neye dedi

özele dedi

niye dedi

sen bir kişisin dedi

açıkla dedi

kolu yere paralel bir v işareti olmuş dirseği acımıştı dirseğini sehpanın devrik tablasına koydu v konuştu

ben dedi
1.90 boyunda değilim, atletik ve gözlerim yeşil,
başım akıllı, fıttırmalarım deli, hele biri hiç değilim,
ama biriyim dedi

su ister misin dedi

evet dedi

kalem dedi

evet dedi

kağıt dedi

hayır...

sabah olmak üzereydi
dünyanın hisleri günbatımında ya da doğumunda anlamla dolar yani ya

ışık pervazı geçti gözünü aldı goran'ın

bir gözünü kapadı diğerini açtı böylece savunabiliyor gibi hissetti kendini

...

dolaba gidiyorum

oradaki kılınçlardan kestirdiğim birini alacağım

yastığımın altına koyup uyuyacağım

uyanındırana savuracağım

uyandırılmazsam da elimde tutuyor olacak olacağım

dedi...

...

goran bir savaşçıydı kabiliyetleri sıralamakla bitecek gibi değildi

dakikada çektiği şinavların, barfiksten geçtiği sınavların haddihesabı yoktu

dolaba gitti orda kılınç yoktu

geri geldi ve sehpanın bacağını eline alıp kemerine geçirdi

rodabüst atmacası işlemesinden sehpa ayağının pabucu artık iyice sabah olan sabahın güneşinde parlıyordu

zorladım dedi

çıkıp gitti

kapı
kapıcının sabahın 8indeki hizmetindeki profesyonelliğin rüzgarından ötürü bir ileri bir geri gidip gidip geliyordu

son rüzgar çarptı

kapı kapandı

...

sokak çikita muz ile narenciye şamata arasında bir şey kokuyordu

gitarlarında ters nota basanların zamanı başlamıştı

içi gıcıklanan mahalle sakinleri kalkıp tabaklarına zeytin dizdiler

yanına da çay...

Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:03:40  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
olsun, ben yine de ısrar ediyorum: bugün ne oldu biliyor musun? Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:04:16  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ne oldu? Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:08:50  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
sabah saat 6 civarında uyandım. canım işe gitmeyi, giyinmeyi, yıkanmayı, kahvaltı etmeyi ve uyanmayı istemedi. arkadaşa tam telefon edip, biraz gecikeceğimi söyleyecektim. baktım telefonun şarjı bitmiş.

telefonu şarja takıp arakadaşı aradım. bugün gelmeyeceğim dedim. neden dedi. canım istemiyor dedim. tamam dedi.

işe gitmeyip akşama kadar evde ayaklarımı uzatıp tv seyrettim bugün. ha-ha-ha. Yukarı ÇıkAşağı İn

Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:10:30  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bence baba haklı haci. tam bir geri zekalı mesajı bu. ortaokul seviyesinde bile değil. bence sen anaokuluna tekrar başla. ha-hu-ha. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:26:59  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
hadi ha-ha neyse de, cümlenin sonuna eklediğin ha-hu biraz abartılı oluyor gözüm. erol taş kokuyor. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:28:26  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
önder somer'i tercih ederim. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:29:30  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
niye? Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:31:48  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yani kötülük yapmak kötü de, hiç değilse önder somer kofluğunda gazozuna ilaç katılmış ve yatağa çırılçıplak uzatılmış bir güzellik var haci. ha-hu-ha-ha-ha. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  01:34:53  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ulan gözüm, anaokuluzekasını da geçip kreş düzeyine indin ha. 0-6 ay yaş grubu zekasında bile değil bu espri. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 12/04/2009 :  02:12:42  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yine de kabul et ki, espride belli bir seviye var haci.

tecavüzcü coşkun'un somut görsel öğelerine dayanan ve araba camına başı sıkıştırılıp eteği kaldırılan müjde ar ile ilgili bir espri de yapabilirdim. Yukarı ÇıkAşağı İn

Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  19:13:10  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
iyi ki yapmadın.
sen en iyisi, bugünkü saatli maarif takviminde neler var, onu söyle de tartışalım. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  19:15:53  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ön sayfayı mı, yoksa arka sayfayı mı istersin? Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  19:17:38  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bugünlük arka sayfa olsun gözüm. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  19:19:42  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
tamam ama sana iyi malzeme çıkar burdan söyleyeyim :)

alıntı:
Oğlum Mahir! Ana heyran nasilsan? Ne haldasan? Biz seni aramasah sormasah sen bizi ne arisan, ne de sorisan. Sen ne hersiz bir evlatmisan. Bemirad olmiyasan, hahin kizinan gezisen dolasisan, edemisen anan mektup yazasan. Heç Allahtan korhmisan bizi merakta birahisan.

Düneğin arkadaşın Hüsen gelmişti. Ankara'dan getmisem saglik haberin ondan almışam. Seni belediye otobozunda görmiş. Bir kıznan sözlüm diye bahsetmişsen, o kızdan bir de yüzüg tahmışsan barmağan. Niye oglum sen anasız kalmışsan sansahan evlenmaga kalhmışsan? Hüsen'e dedim ki; "Hüsen! Hele biraz kızı anlat!" Dedi ki: "Ne anlatayim diyaza, ay parçasi bemirad, gülende güller açi, agliyanda, incinen mercan saçi. Bele güzel ne görülmiş ne duyulmiş. Hak teâlâ öle yaratmış."

Mahir! Niye sen hirif olmissan böyükleren danişmadan evlenmaga kahmişsan. Kardasindan da mi ibret almisan? Getti bir tango kiz getirti. Ne kendisi rehet etti, ne de bizi rehet ettirdi. Kiz da kiz olaydi. Üregim yanmazdi. Ele zaif ele zaifti ki, ayni çirtik Eso'ya benzidi. Çirpi gibi bacagi, Emin aganin ayagi gibi ayagi, çamasir tokaci gibi de elleri vardi. Ne aglidi agliyasan, ne gülide gülesen. Ne konusmagimizi begenidi, ne pişirdigimizi yeyidi. Zikkimin kökünü yiyeydi. Her bişede kusur buludi, her bişeye yeni yeni adlar tahidi. Ben deyidim babakanuç, o deyidi, patlıcan ezmesi. Ben deyidim lebeni, o deyidi, yogurt çorbası. Ben deyidim hilorik aşı, o deyidi ekşili izmir köftesi. Yoh! carut degil farasmiş, küçe degil sokahmiş, hebene degil destiymis, havuca pirçikli demah ayipmiş. Ben bele konusayim diye benden utanimiş. Niye kendi yaptigindan utanmidi?..

Gün evle olidi yatahtan kahidi. Benim elimden çaput, onun elinden roman düsmidi. Gezmeye gidende de en öne o düşidi. Birgün baban dükkandan geldi hanimin kizi yerinden bile teprenmedi. Baban çoh agrina getti. Birahsam, alimallah saçini pirçigini yolacahti.

Ben ne şanssiz bir kariymişam anam! Kaynanalarin zalim zamaninda gelin olmişam. Gelinlerin zalim zamaninda da kaynana olmişam. Kime ne etmişem ki bulmişam.

Mahir! sen sen olasan, akli başinda bir kiz alasan. İster Urfalı olsun, istersen yedi yabancidan olsun. Yeter ki, helal süt emmiş bir kiz olsun. İstiyem ki sonradan peşman olmiyasan. Kari kismi ayakkabi degil ki sihti mi çiharasan atasan. Namusumdur diyecahsan, ömrübillah çekecahsan.

Mahir! Biliyem eyisen, hossan, herşeye çabuh kizisan. Kizinda da Alalo gibi kabarisan. Oglum! Asebi erkegin kahri çoh olur. Kahir çeken kari zor bulunur. Onun için karilarin hamuri sabirnan yogrulmuştur.

Onlar hanimdir, onlar hatundur, onlar sultandir, onlarin mekani Cennet-i âlâ'dir, onlar işihtir, onlar nurdur, onlar yüce Allahın erkeklere bir lütfudur...

Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  22:01:00  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ben bu ANA'nın oğluna yazdığı mektupta ne gördüm biliyor musun? Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 13/04/2009 :  22:04:24  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
aman haci, aman haci,
sen sen ol ama lütfen yazdığın hiç bir mesajı biliyor musun? ile bitirme.

aksi halde zeka düzeyin ile ilgili sorgulamalar başlar ki; O andan sonrasını ne sen sor ne ben söyleyeyim. lütfen yani. Yukarı ÇıkAşağı İn

Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 14/04/2009 :  01:06:37  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
tamam gözüm. dur da şu mektubu iyice bir içime sindireyim. bir ANA'nın oğluna yazdığı bu mektubu şöyle sakin sakin bir okuyayım. daha sonra konuşuruz. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 14/04/2009 :  01:08:23  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
tamam haci. sen oku, ben buralardayım. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 14/04/2009 :  01:39:53  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bugünkü yaprak beni ciddi şekilde duygusallaştırdı gözüm. istersen bugünü hiç yaşanmamış kabul edip yarına geçelim. çok hüzünlendim. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 14/04/2009 :  01:41:32  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yemezler haci. ya yorumlarsın, ya da ananı da alıp gidersin. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 14/04/2009 :  22:20:13  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
peki tamam, ilk paragraftan başlayalım. ANA "oğlum mahir" diye söze başlamış. bu iyi bir ANA için son derece normal. eleştiri götürmez bir durum. anasına hayran olan kuzucuğum nasılsın, diye devam ediyor. bu arada "nasılsın?" demeyi ihmal etmiyor. bir ANA'nın klasik söylemi.

alıntı:
Oğlum Mahir! Ana heyran nasilsan? Ne haldasan? Biz seni aramasah sormasah sen bizi ne arisan, ne de sorisan. Sen ne hersiz bir evlatmisan. Bemirad olmiyasan, hahin kizinan gezisen dolasisan, edemisen anan mektup yazasan. Heç Allahtan korhmisan bizi merakta birahisan.
Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 17/04/2009 :  21:58:11  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
ula haci, sen sarhoşsan? aynı şeyi tekrarliyirsan, nasılsan, nasılsan? Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 18/04/2009 :  18:37:40  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
mektubu yorumlama potansiyelimi sıfırlıyorsun gözüm. olumsuza değil olumluya odaklanman gerekir. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 18/04/2009 :  20:01:37  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
haci, sen adam olmiysan,
ben senin yerine olsam mutlaka soriysam,
hersiz nedir,
bemirad nedir,
hahin nedir? Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 18/04/2009 :  21:28:12  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
hahin olsa olsa ihanet eden, nankör evlat anlamında kullanılmıştır.
hersiz kelimesi ise büyük olasılıkla arsız (namussuz) anlamına geliyor. bemirad kelimesinin ne olduğunu bilmiyorum gözüm. Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 18/04/2009 :  22:10:48  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
"hersız"; "hayırsız" manasına kaimdir.
"bermirad"ın meali; "muradına eren"dir.
"hahin" de kanımca "hangi" kelimesinin -Erzurum ve civarı olduğunu tahmin ettiğim- yöresel söylemidir. Mektup yazanın kaynana adayı olduğu da gözönüne alınacak olursa; müstakbel gelinin "hain" sıfatıyla taçlandırılması da olası ve hatta kuvvetle muhtemeldir. :D

Yukarı ÇıkAşağı İn

Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  20:36:27  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
internet denilen alemde kürtçe'den türkçe'ye sağlam bi sözlük yok haci. bu durumda delikız'a mı inanalım yoksa sana mı?

hahin "hangi" anlamına geliyormuş. sen ise hain kelimesinin yöresel şiveye göre söylenmiş halidir diyorsun. hangisine inanalım? Yukarı ÇıkAşağı İn

Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  20:39:34  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
istediğine inan gözüm. paragrafın bütünündeki anlamı gözönüne alırsan delikız doğru söylüyor sanki. Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  21:37:33  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
şu paragrafı istanbul türkçesine yeniden uyarlasana haci. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  22:41:52  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
tamam gözüm, ilgili paragrafı istanbul türkçesi ve delikız'ın tercümeleri doğrultusunda yeniden yazarsak şu hale geliyor:
alıntı:
Oğlum Mahir,
Anan sana hayran olsun. Nasılsın? Ne haldesin? Ben seni aramasam sormasam sen beni ne ararsın ne de sorarsın. Sen ne hayırsız bir evlatmışsın. Muradına ermiyorsun, hangi kız ile gezip dolaşıyorsun? Hiç aklına gelmiyor, anama bir mektup yazayım diye... Sen hiç allahtan korkmaz mısın? Bizi merakta bırakıyorsun.

Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  22:44:16  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
tamam oldu haci. diğer paragrafa geç. Yukarı ÇıkAşağı İn
delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  23:27:12  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
"kanımca" dedim yaaa ve dahi düşününce "hangi" de olmadı, "hain" olan da "gelin adayı" değil işte. bütün suç imla da. e tabi erzurumlu garip anacık bilsin imlayı. hahin deyip oraya bir de virgül koyduk mu, hahin'in "hain" ve de "evlat ökkeş" olduğu bal gibi ortada.

hem tercüme de olmamış. delikız iftiharla sunar:

Oğlum Mahir!
Annen sana hayran olsun. nasılsın, ne haldesin? biz seni aramasak, sormasak sen bizi ne arıyorsun ne soruyorsun. sen ne hayırsız bir evlatmışsın. muradına ermiyesin. hain, kızla geziyorsun, dolaşıyorsun ama annene bir mektup yazmıyorsun. bizi merakta bırakıyorsun, hiç Allah'tan korkmuyor musun?

tercümanın notu: mahir eşeklik etme, anneler günü yaklaşıyo bak. Yukarı ÇıkAşağı İn

delikız
Kaplumbağa

745 Mesaj
Gönderildi - 20/04/2009 :  23:28:44  delikız adlı üyenin bilgilerini göster  delikız adlı üyeye email gönder  delikız adlı üyeye özel mesaj gönder  delikız adlı üyenin web sitesini ziyaret et  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bence budur! :D

bi de esas yazmam gerekenleri yazsam. öfffffff. Yukarı ÇıkAşağı İn

Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 24/04/2009 :  21:25:04  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bu noktada, utanma belirtileri göstermen gerekir haci. yüzün falan kızarmalı. Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 24/04/2009 :  21:26:09  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
hayırdır gözüm. neden utanayım? Yukarı ÇıkAşağı İn
Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 24/04/2009 :  21:27:59  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yapman gereken yorumu ve tercümeyi senin adına delikız yapıyor. üstelik senden kat be kat daha iyi yapıyor. hiç yüzün kızarmadı mı? Yukarı ÇıkAşağı İn
Hacivat
Kaplumbağa

811 Mesaj
Gönderildi - 24/04/2009 :  21:33:08  Hacivat adlı üyenin bilgilerini göster  Hacivat adlı üyeye email gönder  Hacivat adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
bak seninle bi konuda anlaşalım gözüm. herhangibir işi benden daha iyi yapan başka birinin bulunması, benim utanmamı ve yüzümün kızarmasını gerektirmez. ilgili kişiyi takdir eder ve teşekkür ederiz. hepsi bu...

benim daha iyi yaptığım ama onun yapamadığı pek çok şey vardır. anlaştık mı? Yukarı ÇıkAşağı İn

Karagöz
Kaplumbağa

799 Mesaj
Gönderildi - 24/04/2009 :  22:25:40  Karagöz adlı üyenin bilgilerini göster  Karagöz adlı üyeye email gönder  Karagöz adlı üyeye özel mesaj gönder  Alıntı yaparak cevapla  Hızlı cevap
yav bir anda yıllar öncesine gittim galiba, özür dilerim. annem mutfak musluğunun damladığından şikayet ediyordu. ben de habire conta değiştirip duruyordum.

sonra bir gün, eve amcam geldi ve mutfak bataryasını tamamen söküp kökten değiştirdi. annem, bu gelişme üzerine "utan,utan" diye yüzüme karşı bir söylem geliştirmişti.

galiba hala bu söylemi unutamadım. insan psikolojisi işte... bazen çok karmaşık şeyler etkili olabiliyor. Yukarı ÇıkAşağı İn

Konu 23 sayfa uzunluğunda:
  1  2  3  4  5  6  7  8  9 10
 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
 21 22 23

Yeni konu  Cevap yaz  Hızlı Cevap  Yazıcı dostu
Git :

Yaşam Dersleri Forum

© yasamdersleri.com

FarisB anısına
Snitz Forums 2000