| Yazan |
Konu  |
 |
yalan
Kap
Turkiye
8 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 20:19:46
Bölünmüş kişilik, ait olamama hissi, sapış, yokoluş ve gizem. (Kendimi bu foruma o kadar ait hissettimki; böyle radikal bir konuyu tartışmaya açarak başlıyorum.Hoşgörünüze güvenerek..) |
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 21:05:46
Hoşgörümüz var... Ama farklı bir konuda yazıp dikkat çekmeye çalışan bir heteroseksüelseniz, bundan hoşlanacağımızı sanmam.

|
serapca
Kaplumba
Turkiye
315 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 21:09:19
cok güzel bir konu benceama söyler misiniz gay ve travesti arasındaki fark nedir.... bence farklı bir durum ama aradaki farkı bilmiyorum,travestiler neler hisseder,gayler neler hisseder.... travestiler ,kadın seklinde olmaktan hoslanıyor,gayler ise,kendi sekillerinde olup,sadece hemcinslerinden mi hoslanıyor....? travestilik,gay'ligin cok daha üst seviyelerinde bir his mi ?..... gay kavramı artık o kadar olagan oldu ki,bircogumuz kabul ediyoruz ama,tam olarak biliyor muyuz..... ben ayrıca,bircok gay'in de ,gay olduklarının farkında olmadıklarına inanıyorum... esasında cok ilginc bir konu

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 21:19:17
EŞCİNSEL: Kendi cinsinden olanlara duygusal, erotik ve cinsel yönelim içinde bulunan kadın veya erkek. Eşcinsel terimi, hem kadın eşcinseller hem de erkek eşcinseller için kullanılmakla birlikte günlük hayatta daha çok, erkek eşcinselleri anlatır. EŞCİNSELLİK: "Homosexuality" teriminin birebir çevirisidir. Zamanında bir tıp terimi olarak tanımlanmıştır. Kadın veya erkek, kişinin erotik, cinsel, duygusal açıdan kendi cinsine yönelik olma durumudur. Toplum genelinde ve bazı ruh sağlığı profesyonellerindeki kanının aksine eşcinsellik ile transeksüalizm veya transvestik davranış birbirinin uzantısı, örneğin transeksüalizm eşcinselliğin daha aşırı bir şekli değildir. Bunlar ayrı düzlemlere ait olgulardır. GAY: Bu terim, eşcinsel kurtuluş hareketiyle birlikte ortaya çıkmıştır. Başlangıçta hem kadın hem erkek eşcinselleri kapsayan bir kelime olmakla beraber, günümüzde sadece erkek eşcinseller kendileri için kullanmaktadırlar. Bu süreçte, "homoseksüellik"ten politik bir kopuş olarak tanımlanmıştır. "Homoseksüel" kelimesi, tıp tarafından tanımlanmış olduğu halde, "gay" kelimesi, aynı cinsten insanların birbirlerine karşı duygusal, erotik, cinsel yönelimleriyle yarattıkları hayat tarzını tanımlamak için, eşcinsel bireyler tarafından ortaya konmuştur. Bu kelimenin, Türkçe'ye, İngilizce'den olduğu gibi alınması 80'lere rastlar. LEZBİYEN: Eşcinsel kadın şair Sappho'nun yaşadığı Lesbos (Midilli) adasının isminden türetilmiş bir terim olup, duygusal, cinsel, erotik yönelimleri kendi cinsinden bireylere yönelik olan kadınları tanımlamak için kullanılmaktadır. BİSEKSÜEL: Duygusal, erotik ve cinsel yönelimlerini kendi cinsine ve aynı zamanda diğer cinse yönelten kadın ya da erkek. HOMOFOBİ: Bu terim, eşcinsellere yönelik önyargı ve nefreti anlatır. Bir tür kaygı ve korku ifadesidir. HETEROSEKSİZM: Bir tür ırkçılıktır. Kadınlara yönelik ayrımcılık olan seksizmin (cinsiyetçilik), heteroseksüel olmayanlara yönelik halidir. Heteroseksizm, heteroseksüelliği bir zorunluluk olarak görme ve biricik varoluş biçimi olarak dayatma halidir. HETEROSEKSİST: Heteroseksizmi savunan kişidir. Heteroseksüellik dışında hiçbir varoluşu kabul etmez ve heteroseksüel olmayanlara şiddete varan fizik ya da psikolojik terör uygular. HETEROSEKSÜELLİK: Bireylerin, cinsel, duygusal ve erotik olarak karşı cinsten kişilere yönelmiş olma halidir. Kendiliğinden ve zorunlu olarak, toplumda egemen varoluştur. Bu kendiliğinden ve zorunluluk hali, heteroseksüel bireylerin kendilerini "heteroseksüel" olarak tanımlamalarına bile gerek duyurmamaktadır. Bu durumdaki bireyler, kendini "eşcinsel" ya da "heteroseksüel olmayan" diye tanımlayan bireylerin ortaya çıkmasını kavrayamamakta, "homofobik" ve "heteroseksist" olabilmektedir. Doğal olarak bu durum, bütün heteroseksüellerin heteroseksist olduğu anlamına gelmemektedir. TRANSEKSÜELLİK: Karşı cinse ait olma, karşı cinse benzeme isteği, kendisini karşı cinsten biriymiş gibi hissetme. TRANSEKSÜEL: Hem erkek hem de kadın için geçerli. Yani kişi erkek olduğu halde kadın olmayı isteyebilir, kadın olduğu halde erkek olmayı isteyebilir. Ancak transeksüel, daha çok ruhsal eğilimler için belirleyici bir kelime. Kişinin davranışlarından çok iç dünyasında kendisini karşı cinsten biri gibi görmesi, hissetmesi. Bu yüzden transeksüelleri dış görünüşlerinden belirlemek söz konusu değil. Çünkü kendilerini karşı cinsten hissettiklerini dış görünüşlerine her zaman yansıtmazlar. TRAVESTİ: Daha çok dış görünüşle ve davranışlarıyla karşı cinse ait olma isteğini hissettirir. Halk arasında travesti dendiğinde daha çok kadın kılığındaki erkekler akla gelse de travesti kelimesi aslında hem erkek hem de kadın için geçerli. Travestiler, karşı cinsin eşyalarını kullanmaktan, karşı cinsin giydiği kıyafetleri giymekten, ait olmak istediği cinsin davranışını sergilemekten zevk alan kimseler. Yani bir travestiyi dış görünüşü ve davranışlarından tanımak mümkün. Halk arasında ameliyatla kadın olmamış, yalnızca dış görünümü ve davranışlarıyla kadın kimliğine bürünenleri; transeksüel de giyim ve davranışlardan öte ameliyatla kadın olanları belirlemek için kullanılan yerleşmiş kelimelerdir. Bununla birlikte ameliyat olmuş ya da olmamış kadın veya erkeklerden biyolojik cinsiyetine ve görünümüne birşekilde müdahale edenlerin tamamını kapsayacak şekilde TRANSGENDER terimi yurtdışında kullanılmakla birlikte herşeyin birbirine karıştırıldığı ülkemizde bu terim henüz pratik karşılığını bulamamıştır.

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 21:25:04
Bu bilgiler http://www.kaosgl.com dan alınmıştır.

|
serapca
Kaplumba
Turkiye
315 Mesaj
|
Gönderildi - 09/02/2001 : 21:46:59
saol malina:))

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2001 : 12:45:38
Yalan hoşgeldin.Ama sağlam geldin.Kitabını hararetle bekliyorum.

|
ada
Kaplumbağa
Türkiye
10820 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2001 : 17:09:16
Hedron, simdiden hararet bastigine göre epeyce baharatli olsa gerek kitap :))aapachee

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 10/02/2001 : 19:26:37
Walla görecegiz..Yazarı buraya sürükledigim için beni öldürmezse ilk kitap benim ama :))

|
yalan
Kap
Turkiye
8 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2001 : 16:31:57
açıklamaların için teşekkürler Malina. kitap için aceleci davranma hedron.düşündüğün kadar hızlı değilim. travestiler için kendi düşüncelerinizden hiç bahsetmeyecekmisiniz,millet.

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2001 : 18:02:50
konuyu açan sensin, bence sen bir başla bakalım ...

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 11/02/2001 : 23:04:22
onlarda lazım bu memlekete.. çeşit iyi bişi..renk skalası .çeşitlilik.. çok seslilik..özgürlügün bi başka dışavurumu belki..nebliiim.. ay ay ben yazmiim ele vermiim kendimi :))

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 17/02/2001 : 13:18:37
Travesti degilim.Dostlara duyurulur.. kuzum yalan nerelerdesin yahu..

|
profond
Kaplumbağa
Turkiye
1450 Mesaj
|
Gönderildi - 17/02/2001 : 14:29:37
..travesti değilsin ama artık zencisin hedron..o kadar kahveyi tependen boca ettikten sonra...:))))))))))) ..sen yalanı çağırdın ama bak doğru geldi..Edited by - profond on 17/02/2001 14:31:36

|
yalan
Kap
Turkiye
8 Mesaj
|
Gönderildi - 17/02/2001 : 17:40:56
hayattan aradıklarını bulamayan insanların(erkekler daha kolay dile getirebildikleri için daha çok erkeklerde görüldüğünü düşünüyorum) saptıkları noktalardan sadece biri olarak görüyorum trvesti'liği.hedron ayrıca ben senin kadar iyimser bakamıyorum birkaç tane ile sınırlı değil sayıları. duygusal olarak ne kadar kadına yaklaştıkları da tartışılır.kadınlarla tek ortaklıklarıda seks yapmak istedikleri cinsin aynı olması.bunun haricinde kadınlıkla ilgili tek özelliklerinin olmadığını yakından inceleyen biri rahatlıkla anlar.diyorum...

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 18/02/2001 : 14:20:28
Eşcinsel arkadaşlarım var ama bir travesti ile tanışmadım. Söylediğin bana ilginç geldi. Sadece sex yapmak istedikleri cins aynı demen. Bu cins erkek olduğuna göre, onların sex yapmak istediklerinden beklentileri boyutunda, travestilerle kadınlar benzeşiyorlar mı?Ayrıca aramızda bir travesti katılmazsa sadece kulaktan dolma bilgilerle kalacağız. Kitabın için tanıştığın arkadaşlardan birisi foruma katılmak ister mi? Sordun mu?

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 10:50:35
Walla ben katılmak istemiyorum..forumunuza.. Şakayı kesiyorum..Bence travestiler le kadınlar arasında ki fark şöyle.. Travestiler de erkekler gibi avcı konumundalar..Kadınlar gibi cinsel tercihlerinde beklemede kalan bir konumları yok..Cesurca beklentilerini isteklerini yansıtıp,karşı cinslerine (eski kendi cinsleri) talepkar sunumlarını erkek edası ile uyguluyorlar kanısındayım..(sadece kanıdır..:)

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 12:46:31
Konu yine eğitim meselesi. Biz insanlar nedense herşeyi cinsellikle bağdaştırıyoruz. Onların da insan olduklarını, duyguları, mantıkları olduklarını kabullenemiyoruz sırf farklı oldukları için. Bu toplumun oluşturduğu kültürden de kaynaklanıyor. Onların böyle olmasını istiyoruz biraz da. Sırf daha iyi dışlayabilmek için.Geçmiş memuriyetlik yaşantımda böyle iki kişi (aslında her asker alımında yüzlercesi geliyordu ama beni etkileyen bu iki kişi) ile tanışmıştım. Biri doğuştan erkek hormonları fazla çalıştığı için kendini erkek olarak hisseden ve sonunda da ameliyatla bu cinsiyeti seçen biri. Onun için insanlar, askere gitmek için başvurduğunda "Helal olsun! Erkek çocukmuş!" diyorlardı. Diğeride geçimini temizlikle sağlayan, üniversite öğrencisi erkekten dönme bir travestiydi. Çok hoş sohbet, seviyeli güzel bir insandı. Ve yeteneklerinin farkındaydı. Bu arada ikisinin karşı cinse dönmelerinden gayrı tek ortak özelliği ise ailelerinin desteği idi. Diğerleri yine hep dışlanmış, yine hep ezik, yine bu dışlanmış ve eziklikle eğitimsiz, orada burada çalışan tiplerdi işte. Hani hep televizyondan gördüğümüz o tanıdık yüzler(!) Bir keresinde Tom Hank'ın bir filmini seyretmiştim. Cinsel kimliğinden -dikkatinizi çekerim tercih demiyorum- dolayı çalıştığı firmadan kovulup, üzerine bir de HIV'le mücadelesi başlıyordu. Gözyaşları içinde seyrettiğim bu filmde oğlumu düşündüm. Kim garantisini verebilirdi ki bana geleceğinin kendisinden başka. Gerçek olaydan alınmış bu filmin öyküsünde sonunda açtığı davayı kazanıyor Tom Hanks ama göremiyor yattığı yerden mezarında. Sonuç.. çarpık bir sistemin, kültürün yansıması sayılabilecek -ki çoğu çocuk yaşta uğradığı tecavüzler sonucu bu hale gelmiş- bu insanları dışlamadan evvel son bir kez düşünmeliyiz diyorum. Hiç bir şey nedensiz değildir?

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 13:14:23
Papilion, sanırım buradakilerin hiç birisi dışlamıyor. (Hedron'un gelenekselleşen sulandırmaları da dışlamak sayılmaz :) Ayrıca cinsellik bu konuda da en belirleyici etken. Cinselliklerini istedikleri gibi yaşamak istemeseydiler bu operasyonları geçirmezlerdi, sadece duygularıyla kadın gibi yaşarlardı.

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 13:35:53
Arkadaşlar, durun bir dakika! Ben dışlanmışlıktan bahsederken buradan bahsetmedim ki! Toplumun genelinden bahsediyorum.

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 13:41:25
Tabi ki cinsel doyum önemli ama ne kadar. Ve gerçekten senin dediğin gibi mi? Bunu bir travestiden öğrenmek isterdim. Pekala kadın olmanın hazzını ayna karşısına geçince yaşamak isteyebilir de... Veya ezilmiş bi kadın olarak erkek olmanın gücünü(!)Dedim ya eğitim ve kültür burada çok önemli. çocukluktan beri kadınlarımız güzel oldukları için kadın, erkeklerimiz ise bir güç olma unsuru ile yetiştiriliyor. Beş parmağın beşi bir değil. Bu insan psikolojisi içinde bireyden bireye çok farklı yaralar açabilir diye düşünüyorum.

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 13:49:00
bu topikte küçük sulandırmalarımı genele yaymamanızı rica edecegim......

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 14:31:42
Hedron'cum, seni kırmak aklımın bir köşesinden bile geçmedi. Herzaman için hiç kimse için de..Yazımı yazarken senin yazmış olduğun yazıyı hiç düşünmedim. Hatta şimdi bile hatırlıyorum dersem yalan olur. Ben kendi düşüncemi hiç kimsenin etkisi altında kalmadan ve hiç kimseye ithaf etmeden herşeyden bağımsız yazdım ve genelde de yazılarımı bu şekilde yazıyorum. Şansızlık ki senin yazından sonraya isabet etmiş ve bir yanlış anlama doğurmuş. Özür dilemiyeceğim... Bilerek ve isteyerek hiç kimseye ve özelliklede sana karşı işlenmiş bir kusur olduğunu zannetmiyorum. Ben topluma ve sisteme olan kızgınlığımı gayet toplumsal olan bir topikte dile getirmek ve bu konuda ki düşüncelerimi paylaşmak istemiştim o kadar. Sevgiyle kalın...

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 14:35:18
Fakat ben de öyle bir yürek var ki yine de oluşturduğum cümle yapılarından dolayı istemsizce kırdığım kalplerden özür dilemeden de rahat edemiyor.Şu bir türlü söylemeyi ve yazmayı beceremediğim Hacivat-Karagöz repliği; "Süçil ihsan ettiysem afola..." Bilen birisi varsa benim adıma düzeltsin bir lütfen 

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 19/02/2001 : 18:10:29
Sevgili papi :) Hedron benim yazdığıma söylüyor sanırım, gelenekselleşmediğini iddia ediyor... Peki öyle olsun :) Bu arada dediğine katılıyorum, onlardan dinlemek gerek. Zaten Yalan'a bir çağrıda bulundum üst bölümlerde. Belki aramıza birisi katılır...

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 21/02/2001 : 13:58:17
Papiloncuum mesajım seni daraltı ve strese girmene sebeb olduysa binlerce özür..Yukarı da Malinanın da dedigi gibi,kinayeli mesajım ona idi..senin mesajlarınla bir bag zaten kurmamıştım. Rahat ol.........:) (Ben travestileri dışlamıyorum.Ama bagrıma da basamıyorum.) Edited by - hedron on 21/02/2001 14:02:29

|
gerçek sevgi
Kap
Turkiye
13 Mesaj
|
Gönderildi - 21/02/2001 : 20:47:37
malina tek bir travesti tanıyordum kendisi istanbulda yaşıyor artık.ben bursa'dayım.artık görüşemiyoruz bu konu üzerinde derin muhabbetlerimiz olmuştu.artık mümkün değil. popilon sence insanın kimliğini cinsel kişiliği oluşturmazmı. bir erkek sıradan hayatını ben iyi biriyim duygusalımda kadın olayım diyerek değiştirebilirmi. olay yalnızca cinsel sapma ya da doğruyu bulma olabilir diyelim. ama işin içinde en öneli konu cinsel seçimdir bilmem katılırmısınız.

|
yalan
Kap
Turkiye
8 Mesaj
|
Gönderildi - 22/02/2001 : 19:30:37
uzgunum nasıl yaptım bilmiyorum yazdığım yazı gerçek sevgi adı altında çıktı.bir üstteki yazıyı yazan bendim

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 23/02/2001 : 15:30:39
"Ynsanyn kimli?ini cinsel ki?ili?i olu?turmaz my?" Güzel soru  Peki ben "kimlik nedir?" diye sorsam önce. Do?rusunu söylemek gerekirse sözlük anlamyny tam olarak bildi?imi söyleyemeyece?im. Ama "siyasi kimlik", "dini kimlik", "mesleki kimlik", "etnik kimlik" tanymlamalaryndan az çok anlady?ym ve beynimde bir sonuç çykardy?ym da bir gerçek. Bence öncelikle ?unu kary?tyrmamak gerekir. Kadyn, erkek veya 3.cinsel kimlikte olan bir insanyn, insan olma özellikleri belirleyen bazy karakteristik kavramlar vardyr. Yalan söylememe, dürüst ve içten olma, üretme, ba?ka insanlaryn haklaryna saygyly olma v.s syralayabiliriz. Ya da kysaca alevi felsefesinde oldu?u gibi "eline, diline, beline sahip olma" ilkesi de diyebiliriz. Hayvanlar alemine bakty?ymyz zaman da cinsel kimliklerin getirdi?i bazy roller dy?ynda hayvanlaryn karakteristik özellikleri ayny grupta irdelenir. Uysal, özgür, yyrtycy, vah?i, uçucu, memeli, omurgaly, sürüngen v.s. gibi. Siz hiç "Efenim! Bu yüzen memelinin di?isi ?u karakteristik özelliklere sahipken erke?i ?unlara ?unlara sahiptir" diye bir?ey duydunuz mu? En azyndan ben duymadym. Dedi?im gibi, cinsel kimliklerinin getirdi?i roller dy?ynda. ?imdi ne alaka diyenleriniz oldu?u gibi hayvanlar aleminde hiç kendi cinsi ile sevi?en yok diyenlerde olacaktyr. Y?te burada insanyn dü?ünme eylemi ile gelen zaaflary ortaya çykyyor. Toplum kültürü ve e?itim e? orantyly iki kavramdyr. Daha önce de de?indi?im gibi çocuk yeti?tirirken ebeveynin ve toplumun çocuk üzerinde olu?turdu?u davrany?lar onun hem ki?ili?ini hem de cinsel kimli?ini belirleyen davrany?lar olacaktyr. Bence bu iki kavram ayry kategorilerde ele alynmaly ve ki?ilikler synanyrken insanyn cinsel seçimi de?il onu insan yapan karakteristik özellikleri ele alynmalydyr. Dü?üncelerimin her hakky saklydyr  Anti tezi olanlar saygyyla dinlenilir ve tarty?ylyr.

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 23/02/2001 : 15:56:25
quote:
"Insanyn kimligini cinsel kisiligi olusturmaz mı?" Güzel soru  Peki ben "kimlik nedir?" diye sorsam önce. Dogrusunu söylemek gerekirse sözlük anlamını tam olarak bildigimi söyleyemeyecegim. Ama "siyasi kimlik", "dini kimlik", "mesleki kimlik", "etnik kimlik" tanımlamalaryndan az çok anladıgım ve beynimde bir sonuç çıkardıgım da bir gerçek. Bence öncelikle sunu karıstırmamak gerekir. Kadın, erkek veya 3.cinsel kimlikte olan bir insanın, insan olma özellikleri belirleyen bazı karakteristik kavramlar vardyr. Yalan söylememe, dürüst ve içten olma, üretme, baska insanların haklarına saygılı olma v.s sıralayabiliriz. Ya da kısaca alevi felsefesinde oldugu gibi "eline, diline, beline sahip olma" ilkesi de diyebiliriz. Hayvanlar alemine baktıgımız zaman da cinsel kimliklerin getirdigi bazy roller dısında hayvanların karakteristik özellikleri aynı grupta irdelenir. Uysal, özgür, yırtıcı, vahsi, uçucu, memeli, omurgali, sürüngen v.s. gibi. Siz hiç "Efenim! Bu yüzen memelinin disisi su karakteristik özelliklere sahipken erkegi sunlara sunlara sahiptir" diye birsey duydunuz mu? En azından ben duymadım. Dedigim gibi, cinsel kimliklerinin getirdigi roller dısında. Simdi ne alaka diyenleriniz oldugu gibi hayvanlar aleminde hiç kendi cinsi ile sevisen yok diyenlerde olacaktyr. Iste burada insanın düsünme eylemi ile gelen zaafları ortaya çıkıyor. Toplum kültürü ve egitim es orantılı iki kavramdır. Daha önce de degindigim gibi çocuk yetistirirken ebeveynin ve toplumun çocuk üzerinde olusturdusu davranıslar onun hem kisiligini hem de cinsel kimligini belirleyen davranıslar olacaktır. Bence bu iki kavram ayryı kategorilerde ele alınmalı ve kisilikler sınanırken insanın cinsel seçimi degil onu insan yapan karakteristik özellikleri ele alınmalıdır. Düsüncelerimin her hakkı saklıdır  Anti tezi olanlar saygıyla dinlenilir ve tartısılır.

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 23/02/2001 : 15:57:52
Yanlışlık için özürler...

|
malina
Kaplumbağa
5879 Mesaj
|
Gönderildi - 23/02/2001 : 18:07:04
yalan, başkasının nickiyle yazamazsın. Ancak ona ait şifreyi bilmen gerekir. Biliyor musun?Ya da diğer arkadaşla aynı bilgisayarı mı kullanıyorsunuz? Kendi nickine geçmeden göndermiş olabilirsin... Ya da o sensindir :)))

|
yalan
Kap
Turkiye
8 Mesaj
|
Gönderildi - 24/02/2001 : 19:41:17
ınanmayacaksın malina ama yine aynı şey oluyordu bu sefer erken farkettim. aynı cafe ama farklı bilgisayarı kullandım yinemi aynı bilgisayarı tercih ettik.bu tesadüf ilginç doğrusu.gerçek sevgi'yi her kimse tanımıyorum. popilon ilk olarak insanlarla hayvanları aynı kategoriye koyarak konuya yaklaşamazsın çünkü.hayvanlar yalnızca üremek için çiftleşirler,ve bunu iç güdüsel olarak yılın belli zamanlarında gerçekleştirirler. insanlar için üremenin ötesinde zevki daha önemli tutulur ki; kimi insanlar kendi kişiliklerini tamamen değiştirmeye gerek görürler.yada daha öncede belirtmiş olduğum gibi gerçek kişiliklerine dönerler. bunu benim düşüncem gerçek kişiliklerine döndüklerini düşünerek yaparlar.
benim merak ettiğim dönülen gerçek kişilikmi yoksa gerçek bir sapmamı yaşanıyor.eğer gerçek kişilikse ortada kadın gibi düşünen,kadın gibi davranan travestilerin olması gerektiği. yanılıyormuyum bilmiyorum;ama ortada gerçek anlamıyla üçüncü bir kişilik oldugu erkek gibi düşünen kadın gibi davranan asla ikisinden biri olmayan kişilik ya da kimlik adını koyamıyorum.belkide başka birşey.

|
Hedron
Kaplumbağa
Australia
502 Mesaj
|
Gönderildi - 26/02/2001 : 11:03:51
Yalan cıım..Aynı kafede iseniz ve aynı makineyi kullanmışsanız bunun olması mümkündür..Makinedeki cookies ve LOGON olarak bırakılmış olması bunun sebebi..Her ne olursa olsun bu sayfayı açtıgında *aktif durumdasınız* cümlesinin yanında kendi nikini görmeye özen göster..Nik sana ait degilse *logout* a bas ve sonra kendini makineye yükle..(netkafeler de forumun yeni ziyaretçileri için enteresan bir davetiye) :)

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 27/02/2001 : 10:57:55
Yalancım, şimdi sen bana hayvanların duyguları olmadığını mı söylemek istiyorsun. Ben sahibi ölünce ağlayan, yine depremde korktuğu için sinen ve sahiplerinin yanından hiç ayrılmayan, korkmasına rağmen en ufak bir sallantıda bile gelip sahiplerine havlayan bir köpek, dayak yediği için dayak yediği kişiye kin besleyen, sahibine aşık olduğu için sahibini eşinden kıskanıp halının üzerine pisliğini yapan kedi gördüm. Bunlar şimdi onların duyguları olmadığını mı gösteriyor. Ne demek; "Hayvanlarla insanları aynı kategoriye sokamazsın!" Sonuçta insan ırkının içinde de bastırılmış bir hayvansal güdü var. Sen hiç vahşi doğanın çağrısını yüreğinde hissetmedin mi? Düşünme ve mantık. Bu iki kavramı bir kenara attığında insanın hayvanlardan ne farkı kalır ki! Hissetmek, duygular bence tüm canlılar için geçerli bir kavramdır. Ve bunun içinde aşkın ve tutkunun mantıklı bir açıklaması yoktur. calamity

|
turkmenboy
Kap
Turkmenistan
72 Mesaj
|
Gönderildi - 27/02/2001 : 12:01:20
travesti dedigin Mesai saati Üste çıkan Alta Yatan insanMr_PoWeR

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 27/02/2001 : 14:38:41
Ne demek istdiğinizi anlamadım  calamity

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 27/02/2001 : 14:38:48
Ne demek istediğinizi anlamadım  calamity

|
turkmenboy
Kap
Turkmenistan
72 Mesaj
|
Gönderildi - 28/02/2001 : 10:12:14
Bir tiyatro tanıtımında yazıyordu.(Kadıncıklar) Ben yabancı oldugum halde anlayıp sen anlamadıysan... Daha açıklama yapmamı istersen yaz. Açıklarım...Mr_PoWeR

|
papillion
Kaplumbağa
Zimbabwe (Rhodesia)
1586 Mesaj
|
Gönderildi - 28/02/2001 : 10:22:45
Özürdilerim, yazdığınız bana çok kaba geldi. Ve hiçbir şeyle bağdaştıramadım.calamity

|
turkmenboy
Kap
Turkmenistan
72 Mesaj
|
Gönderildi - 28/02/2001 : 10:43:48
Özür dilemenize gerek yok. Bence onlarda insan ve genellikle isteyerek gitmiyorlar. Kaç tanesiyle sohbet ettin. Onlarında hayalleri var. Onlarda senin gibi yaşamak istiyorlar. Kaba diye şiire diyorsanız o tiyatro kitapçıgından alıntı. Kaba olmadıgı için yazmışlarki halka sunmuşlar.Mr_PoWeR

|